Hurmos jätti Ettan nollille Oulussa

Jo tiistaina Ouluun matkustanut Karelian Hurmos kohtasi keskiviikkoillan mestaruusliigaottelussa Lentopalloseura Ettan. Valtavia kysymysmerkkejä oli ilmassa ennen kamppailua, suurimpana niistä kotijoukkueen kokoonpano. Se muodostui tällä kertaa passari Niko Haapakoskesta, yleispelaajina operoivat Eetu Pennanen ja nuori lupaus Aleksi Hänninen, keskikaistalla aluksi Nuutti Niinivaara ja Markus Väisänen, liberon paikkaa pelasi Anssi Hakala ja hakkurina Janne Marttila.

Hurmos marssitti kentälle passariksi Lasse Jylhän, yleispelaajiksi Jere Heiskasen ja Markuss Cielavsin, keskelle Atte Rissasen ja Eetu Lähteenmäen liberoksi Tatu Hakkaraisen ja hakkuriksi Ville Louhelan. Hieman totutusta poikennut seitsikko pelasi ensimmäisen erän todella vakuuttavasti ja nollasi Ettan hyökkääjät lähes täysin. Kenttäpuolustuskin toimi mainiosti, samoin hyökkäys. Hurmos veikin avauserän nimiinsä selvin 25-14-lukemin.

Toinen erä oli tasaisempi. Hurmos ei aivan pystynyt pitämään tasoaan Ettan parantaessa omaa peliään selvästi. Hurmos lahjoitti Ettalle yhdeksän pistettä omilla virheillä, mutta kompensoi mainiosti hyökkäyspäässä 16 pisteen suorituksella. Kova rutiini riitti tällä kertaa erävoittoon, joskin pienten vaikeuksien kautta. Pisteet kirjattiin Hurmoksen eduksi 25-21.

Pitkältä erätauolta palattiin kentälle Hurmoksen kannalta katastrofaalisissa tunnelmissa. Etta onnistui kaikessa, Hurmos ei juuri missään. Molemmat aikalisät oli käytetty tappiotilanteessa 3-10. Jälkimmäisen puoliminuuttisen jälkeen Hurmos syttyi peliin uudelleen, ja nousi nopeasti tasoihin. Lähes virheettömästi pelannut Etta taipui etupäässä hakkuri Louhelan lyöntien alla ja hetken Hurmos näytti marssivan helppoon erävoittoon. Etta heräsi vielä lopussa taistelemaan, ja selvitti ensimmäiset kaksi ottelupalloa. Kolmas oli jatkopalloilla liikaa, ja Hurmos pääsi juhlimaan erävoittoa lukemin 26-24.

Hurmos nappasi tärkeät kolme sarjapistettä ja tasoitti keskinäiset ottelut 3-0 (25-14, 25-21, 26-24)-voitolla. MVP-valinnat kohdistuivat Hurmokselta Cielavsiin ja Ettalta Marttilaan. PRO-libero-tittelin pokkasi Hakkarainen, jolle valinta oli yhdeksäs tällä kaudella. 

”Vaikka tuli kolme-nolla-voitto, meillä oli välillä vaikeeta. Peli oli melkoista vuoristorataa, kun välillä onnistuttiin ja välillä ei. Kommunikaatiota pitäisi parantaa” analysoi Hurmoksen yleispelaaja Cielavs lehdistötilaisuudessa.

”Hyvin tapeltiin, ei siinä mitään. Parannettavaa olisi ollut hyvien pallojen hyökkäyksessä, Hurmos hyökkäsi tänään paljon paremmin kuin me, ja siinä tuli iso ero” tiivisti puolestaan Etta-hakkuri Marttila.

”Ekaan erään tultiin hyvin, ja pystyttiin pitämään kiinni niistä teemoista joista sovittiin. Valepa-ottelun jälkeen käännettiin katse välittömästi tähän peliin, meillä on vielä ennen joulua kova otteluruuhka edessä. 3-0 totta kai lämmittää, muttei niinkään tapa jolla se tuli. Annettiin kaverille sauma ottaa enemmänkin, kahteen viimeiseen erään 9 ja 10 virhettä on aivan liikaa tuolla meidän pelityylillä. Meillä on rosterissa 12 tervettä pelaajaa, joten on hyvä vähän kierrättää pelaajia, jotta ollaan keväällä sitten kaikki kovia” mietiskeli Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Ensinnäkin haluan kiittää kaikkia ihmisiä jotka jaksavat muistaa mitä urheilu on. Aina se ei ole helppoa, mutta olen saanut hienoa viestejä hienoilta ihmisiltä, jotka näkevät tuloksen taakse. Vaikeaa meillä alkaa olla. Meidän täytyisi kuitenkin pystyä hyökkäämään paremmin, meidän puolustuksen jälkeinen hyökkäys on 41%. Puolustuksen jälkeen hyökätään melkein aina kahta tai kolmea torjujaa vastaan, ja se on meidän parasta hyökkäystä. Vastaanoton jälkeinen hyökkäys ei ole ollenkaan yhtä hyvä, siinä on paljon tekemistä että saadaan aikaan ehjä lentopallopeli joka mahdollistaa erävoittoja ja sitten pisteitä. Ihmetyttää miksei päästä lyömään, kun heikompiakin palloja päästään lyömään, niin ei se vika ole silloin hyökkääjissä. Jotain täytyy keksiä, kun tällä tavalla oikein ei ole syntynyt tulosta. Enkä syytä passariakaan, vaan kokonaisuutta. Yhdessä tähän täytyy löytää ratkaisu” syväluotasi Etta-luotsi Olli Kuoksa.

Hurmoksen härkäviikko jatkuu lauantaina Suonenjoella Savo Volleyn vieraana. Ottelu alkaa klo 17:00 Lintharjun liikuntakeskuksella, ja tunnelmat paikan päältä välittää tuttuun tapaan Ruutu+.

Fanimatkalle Suonenjoelle? Lue lisää https://www.karelianhurmos.fi/fanimatka-suonenjoelle-savo-volley-11-12-otteluun/

Tilastopoimintoja

Lentopalloseura Etta – Karelian Hurmos 0-3 (14-25, 21-25, 24-26)

Hurmos: Louhela 19/+10, Cielavs 17/+10, Heiskanen 11/+5

Etta: Marttila 12/+7, Niinivaara 6/+3, Hänninen ja Pennanen 5/0

Ässät: 1-2

Syöttövirheet: 7-15

Torjunnat: 7-11 

Hyökkäys%: 33-52

Vastaanotto%: 56-48