Hurmos jatkaa voittojen tiellä – TUTO Volley kaatui Turussa

Karelian Hurmos suuntasi kauden ensimmäiseen vierasotteluun Turussa sijaitsevaan Kupittaan palloiluhalliin, missä TUTO Volley isännöi lähtökohdiltaan mielenkiintoista ottelua. Lauantai-illan huumasta saatiinkin sitten nauttia koko rahalla.

Ensimmäinen erä oli molemmin puolin melko rikkonaista ja virheitä sattui erityisesti syötössä lukuisia. Hurmos oli isoissa vaikeuksissa vastaanoton kanssa, mikä söi hyökkäystehoja merkittävästi. Erä eteni kuitenkin loppuun saakka tasaisena ja Hurmos onnistui nousemaan 13-16-tappioasemasta pisteen johtoon Eetu Häyrisen hyökättyä taululle lukemiksi 19-18. TUTO Volley oli erän lopussa kuitenkin varmempi joukkue ja vei ensimmäisen erän nimiinsä 25-21.

Toisen erän alussa Hurmoksen keskikaistalta venyi ja paukkui Petteri Härkösen ja Nuutti Niinivaaran hyökkäysten siivitettyä vieraat 5-2-johtoon. TUTO Volleyn tiivis torjunta tasoitti erää ja hakkuri William Groffier hyökkäsi tilanteeksi 10-10. Tämän jälkeen Hurmos lähti viemään erää Härkösen ja Mikko Räsäsen ässäsyötöillä, eikä kotijoukkuetta päästetty peliin mukaan. Niinivaara loisti verkolla ja teki hetkessä kolme hyökkäyspistettä, mikä vei Hurmoksen johtoon 22-14. Erän loppuun TUTO Volley sai vielä kirin aikaan, mutta vaihdosta kentälle tullut Lauri Jylhä rauhoitti Hurmoksen peliä ja pitkälle tauolle päästiin tasalukemissa 1-1.

Kolmanteen erään Hurmos sai jälleen hyvän startin ja johti 6-2. Vauhti kiihtyi erän puolivälin koittaessa ja Hurmos näytti marssivan selvään erävoittoon tilanteen ollessa 15-9. TUTO Volley kavensi ja syöttöruutuun siirtyi passari Akseli Lankinen, joka viihtyikin siellä peräti kymmenen syötön ajan. Ei Lankinen ässiä syöttänyt, mutta Hurmoksen peliin osui vaikea vaihe eikä mikään tahtonut onnistua. Kotijoukkue toki pelasi erinomaista lentopalloa ja siirtyi 19-15-johtoon. Hurmos otti kentälle Matias Korhosen, joka iski tärkeän kavennuspisteen ja päätti Lankisen syöttöputken. TUTO Volley johti vielä 23-20, kunnes alkoi Hurmoksen nousu. Härkösen kaksi hyökkäyspistettä ja Räsäsen kaksi ässää nostivat vieraat taisteluun erän voitosta. Aivan erän lopussa Härkönen kaivoi vielä uskomattoman puolustuksen ja Jylhä niittasi kahdella hyökkäyksellä erän Hurmokselle jatkopalloilla 26-24.

Neljättä erää Hurmos hallitsi alusta lähtien ja muutaman pisteen johto kesti lähes päätyyn asti. Tilanteessa 22-19 TUTO Volleyn Antti Karttunen otti joukkueen reppuselkään ja teki viiteen palloon neljä pistettä. Lankinenkin peippasi yhden pallon kenttään, joten isännät pääsivät eräpallotilanteeseen. Härkösen hyökkäys piti Hurmoksen toiveet kolmesta sarjapisteestä vielä elossa, mutta toinen eräpallo päättyi harmilliseen syöttövirheeseen ja Hurmoksen kauden toinen viides erä oli tosiasia.

Viidennen erän alku oli tasainen, mutta TUTO Volleyn keskitorjuja Roope Keskinen oli mies paikallaan ja otti kaksi torjuntapistettä vieden joukkueensa 6-3-johtoon. Hurmos ei suostunut taipumaan ja Häyrinen tasoitti erän kahdella hyökkäyspisteellä 9-9:ään. Tilanteessa 10-10 Hurmos vaihtoi syöttämään Niko-Matias Puhakan, joka horjutti turkulaisten vastaanottoa ja jatkotilanteesta Jylhä vei vieraat johtoon. TUTO Volley ehti vielä kerran edelle tilanteessa 13-12, johon vastasivat Räsänen ja Häyrinen tarjoten Hurmokselle ottelupallon. Herrat tekivät vielä pisteen mieheen ja lopulta Lankisen käsittelyvirhe kolmannessa ottelupallossa ratkaisi voiton Hurmokselle.

”Peli oli ailahtelevaa ja kaipasi tasaisuutta, kun oli synkkää niin oli synkkää ja vastaavasti, kun kulki niin kulki. Viidennen erän ratkaisi meidän taisteluasenne” kommentoi Hurmoksen MVP:nä palkittu keskitorjuja Härkönen.

”Saatiin hyvä harjoitusviikko ennen peliä, mutta tulos oli nyt tämä. Otteiden ailahtelussa puhuu varmasti kokemattomuus ja uusi joukkue” tuumi puolestaan TUTO Volleyn MVP, sentteri Keskinen.

”Ajoittain pelattiin hyvin, mutta ne olivat tosi pieniä. Paljon saatiin jatkopallohyökkäyksiä, mutta niissä oli ongelmia. Olisi pitänyt pystyä naulaamaan free ball-tilanteet. Pakko nostaa hattua TUTO Volleyn hyökkäyspelille, he ohittivat hyvin torjuntaa. Omassa hyökkäyksessä puolet torjunnoista olisi ollut estettävissä paremmilla ratkaisuilla. Tiedettiin, ettei Kuoksan joukkue tule luovuttamaan missään vaiheessa” sanaili Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Peli on mennyt eteenpäin ja Groffier hakkurina avaa hyökkäyspeliä, joka oli jumissa viimeksi. Nyt hyökkäys mahdollistaa voittamisen. Hieno taistelu molemmin puolin, eikä kukaan varmasti jäänyt kylmäksi. Ailahtelu kuuluu lentopalloon, jossa otetaan miehestä mittaa, eikä koskaan saa antaa periksi. Harmittaa ukkojen puolesta, että tänään ei bensa riittänyt” mietiskeli TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksa.

TUTO Volley – Karelian Hurmos 2-3
25–21, 19–25, 24–26, 25–23, 15–17

Koti: Groffier 18/+10, Karttunen 13/+3, Siirilä 11/+2

Vieras: Häyrinen 29/+16, Räsänen 17/+5, Härkönen 15/+10