Hurmos ja VaLePa kohtaavat Joensuussa

Karelian Hurmos aloittaa lauantaina neljän kotiottelun putken isännöimällä VaLePa:a Urheilutalolla klo 17:00 alkaen. Lähtökohtia arvioitaessa esiin nousee yksi sana: revanssi.

Maanantaina Sastamalassa juhli VaLePa murskattuaan Hurmoksen kaikilla pelin osa-alueilla. Mikko Esko pyöritteli passeillaan Hurmoksen torjunnan solmuun ja Urpo Sivula ynnä keskitorjujat Severi Savonsalmi ja Jakob Ekman mättivät palloa kenttään hurjilla tehoilla. Sakari Mäkinen oli myös hyvässä vireessä, kuten koko VaLePa:n joukkue.

Hurmos urakoi sunnuntaina hienon voiton Loimusta mutta maanantaina kävi, kuten yllä on kerrottu. Tappio on kuitenkin jo taakse jäänyttä elämää ja Hurmoksella riittää virtaa. Omalle huipputasolleen joukkue ei onnistunut edellisessä ottelussa nousemaan, ja sitä tasoa Hurmos lähtee ennen kaikkea lauantaina hakemaan. Mestaruusliiga on tällä kaudella osoittanut tasaisuutensa ja päivän kunto on ratkaisevassa asemassa.

Hurmos pyöritteli viime viikonloppuna kokoonpanoaan jonkin verran ja aloitusseitsikon paikoista käydään kovaa, mutta tervettä kilpailua. VaLePa:n seitsikossakin saattaa esiintyä pientä liikehdintää, sillä joukkue pelaa sunnuntaina vierasottelun Savo Volleytä vastaan. Aloittavien pelaajien arvailu onkin näin ollen hieman haastavaa.

”Maanantaina Valepa oli tyly kotijoukkue ja antoi meille tärkeän opetuksen. Reissusta on palauduttu ja onneksi uusi mahdollisuus lähteä parantamaan omaa peliä tulee saman tien. Lauantaina urheilutalolla nähdään nälkäinen Hurmos!” lupasi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Nopeaan tahtiin uusi kamppailu Hurmosta vastaan. Mielenkiintoinen peli tulossa. Edellisestä pelistä otetaan hyvät taktiset asiat vieraspeliin. Hurmos on varmasti kovempi kotonaan ja meidän pitää olla valmiita ja pelata omalla tasollamme” tuumi puolestaan VaLePa:n päävalmentaja Janne Kangaskokko.

Seurattavaa:

Syöttö-vastaanottopelaaminen

Hurmoksen on saatava VaLePa:n vastaanotto kauas verkosta, jotta edellisessä ottelussa tuhoja tehnyt keskihyökkäys saadaan kuriin. Kotijoukkueella on yleensä tutussa salissa pieni etu, näkyykö se lauantaina?

Kokoonpanot

Hurmoksen kaikissa peleissä aloitukseen ovat marssineet Niko HaapakoskiEetu Häyrinen ja Nuutti NiinivaaraTatu Hakkarainen aloittanee liberona. Yleispelaajistosta kentälle voi laittaa kenet tahansa, eniten vastuuta on saanut Mikko Räsänen. Keskitorjujat Atte Rissanen ja Petteri Härkönen ovat jakaneet peliaikaa. Tuplavaihtoonkin Hurmokselle variaatioita ovat tarjonneet Lasse Jylhä ja Niko-Matias Puhakka

VaLePa:n aloitusseitsikkoon kuulunevat Esko, Sivula, Mäkinen, Karli Allik, Ekman, Savonsalmi ja liberona Eetu Pennanen. Viikko sitten Kyyjärvellä näyttöjä antoivat Mikko KarjarintaJiri LeinonenJoel Laakso ja Tino Vuori. Lähteekö VaLePa säästelemään kärkinimiä sunnuntaiksi?