Hurmos ja TUTO Volley kohtaavat ensimmäistä kertaa liigassa – OTTELUENNAKKO

Vastikään kauden viidennen voittonsa ottanut Karelian Hurmos saa perjantaina vieraita Turusta, kun liiganousija TUTO Volley saapuu Joensuun urheilutalolle. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kauden vahvasti, ja luvassa onkin taistelu tärkeistä sarjapisteistä.

Hurmoksen kotisaldo on kaksi voittoa ja kaksi tappiota, TUTO puolestaan on vieraskentällä voittanut yhden ottelun ja hävinnyt neljä. Sarjasijoitus on Hurmoksella viides/kuudes, TUTO majailee kahdeksantena. Sarjataulukkoon ei kuitenkaan ole tälläkään kertaa liikaa tuijottelemista, vaan tasaisessa sarjassa ennakkosuosikit ovat harvassa.

Keskinäiset ottelutkaan eivät kerro joukkueiden voimasuhteista mitään, sillä ne kohtaamiset ovat 1-sarjan ajoilta. Näistä taistoista Hurmos on vienyt nimiinsä neljä, TUTO:lla on yksi voitto. Nyt joukkueet kohtaavat korkeimmalla sarjatasolla ensimmäistä kertaa.

Avainrooliin perjantaina noussee vastaanottopelaaminen. Hurmos on nostanut vastustajien syötöt peliin todella vähillä virheillä, TUTO:n vastaanotto on viime otteluissa ailahdellut rajusti. Jos Hurmos saa pidettyä oman syöttöpelinsä kasassa, vieraiden illasta voi tulla haastava. TUTO:n aseena on vahva keskihyökkäys, mutta se vaatii onnistuakseen tarkan vastaanoton.

”Hyvä intensiteetti ollut tällä viikolla treeneissä ja halutaankin siirtää hyvät jutut treenisalilta myös itse peliin. TUTO parantaa päivä päivältä omaa pelaamistaan ja onkin vaarallinen joukkue tässä sarjassa. Tiukka ja mielenkiintoinen vääntö luvassa perjantaina” kommentoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo ottelun lähtökohtia.

”Tunnelma joukkueessa on hyvä. Tiedämme, että Hurmos pelaa erittäin kovaa tänä vuonna ja tiedämme myös, että joukkue pelaa erityisen hyvin kotona. Yritämme pelata hyvää lentopalloa. Tämä on ensimmäinen pelimme Hurmosta vastaan. Tiedän varmasti, että pelistä tulee vaikea molemmille joukkueille, eli tulee hyvä taistelu” ennakoi TUTO Volleyn päävalmentaja Ruslan Zhbankov.

Seuraa heitä:

Hurmos: Jere Heiskanen

Liigan tilastojen kärkiviisikossa sekä hyökkäys- että syöttösarakkeessa paikkansa ottanut yleispelaaja on ollut Hurmoksen pelissä isossa roolissa. Monipuolinen pallotaituri kykenee pisteiden tekoon niin nelos- kuin kutospaikaltakin.

TUTO Volley: Tatu Vuorenmaa

Liigatulokas nousi yllättäen all stars-seitsikkoon lokakuussa. Keskitorjuja on pelannut vahvan syksyn, ja onkin nimekkäälle kollegalleen Karri Kutinlahdelle mainio aisapari keskikaistalla. 

Liput otteluun ja edullisemmin ennakkoon www.karelianhurmos.fi/liput