Hurmos ja Savo Volley Itä-Suomen derbyssä keskiviikkona Kuopiossa

Karelian Hurmoksella on edessä hieno viikko, kun se pelaa kahta sarjan kärkipäähän povattua joukkuetta vastaan. Ensin keskiviikkona bussi suuntaa Kuopioon, jossa viime kevään hopeamitalisti Savo Volley isännöi ottelua Kuopio-hallissa. Lauantaina on vuorossa pronssimitalia puolustava Akaa-Volley Joensuun urheilutalolla.

Hurmos on aloittanut kauden nimensä mukaisesti ja viisi voittoa kuudesta ottelusta oikeuttavat sarjataulukon toiseen sijaan. Savo puolestaan tuskaili kauden ensimmäisissä otteluissa loukkaantumisten kanssa, eikä sairastupa ole ilmeisesti vieläkään täysin tyhjentynyt. Valoa tunnelin päässä lienee kuitenkin näkyvissä. Sarjataulukossa Savon viidestä ottelusta saavuttamat kaksi voittoa ja viisi pistettä tarkoittavat sarjataulukossa yhdeksättä sijaa.

Tilastojen perusteella keskiviikkona on odotettavissa ainakin kovia syöttöjä. Hurmoksen Mikko Räsänen on liigan tilastoykkönen eräkohtaisissa ässäsyötöissä ja saman tilaston neljäntenä on Savo-passari Ilja Ivanov. Ducks-ottelussa viisi ässää syöttänyt ja kaikkiaan 110 pistettä kaudella tehnyt Eetu Häyrinen tarjoilee palloa vastaanottajille kovalla kädellä. Taitavia hyppyleijamiehiäkin molemmista joukkueista löytyy, joten syöttöpelaaminen kannattaa ottaa seurantaan.

Hurmos on ollut alkukaudesta sarjan kolmanneksi paras torjuntajoukkue 2,8 eräkohtaisella torjuntapisteellä. Nuutti Niinivaara nousee joukkueen ykkösnimeksi 17 kopilla, mutta vaikeita ohitettavia ovat olleet myös Häyrinen ja Atte Rissanen. Savolle torjuntoja on kertynyt erässä 2,2 ja 10 pisteellä pörssin kärkipaikkaa jakavat Miki Jauhiainen ja läpimurtokauttaan liigassa pelaava Veikka Lindqvist. Torjuntaa vaikeuttamassa on molemmin puolin verkkoa tulivoimaisia hyökkääjiä.

”Vastassa on tulivoimainen porukka syöttöruudussa ja hyökkäyspuolella. Helppoja palloja ei ole luvassa, meidän pitää olla valmiita tekemään joukkueena kovasti töitä jokaisen pisteen eteen” kommentoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo ottelun lähtökohtia.

”Jälleen yksi kärkijoukkue vastassa. Alkukaudesta ollaan saatu taistella lähes jatkuvasti kärkijoukkueita vastaan ja niin nytkin, kun Kuopio-hallissa vastaan astelee Karelian Hurmos. Hurmos on jälleen aloittanut alkukauden vahvasti. Viime vuodesta joukkue on muuttunut jonkin verran, kun he saivat Ettasta muutaman hyvän vahvistuksen. Varsinkin passari Niko Haapakoski on muuttanut Hurmoksen hyökkäyspeliä monipuolisemmaksi. Ja varsinkin laitahyökkääjät ovat varsin vahvoja. Mikko Räsänen on myös ollut erittäin hyvällä pelipäällä ja hyökännyt tehokkaasti. Meille jälleen iso haaste pysäyttää kovaa hyökkäävä ja syöttävä joukkue!” analysoi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen tulevaa vastustajaa.

Historiatilasto kertoo joukkueiden kohdanneen virallisissa otteluissa 11 kertaa, joista voitot ovat savolaisille 10-1. Tätä lukemaa Hurmos lähtee kohentamaan varmasti kovalla asenteella keskiviikon ottelussa.

 Seuraa heitä:

Hurmos: Nuutti Niinivaara

Sentteri Niinivaara on ollut alkukaudesta kovassa kunnossa ja menoa ja meininkiä on kentällä riittänyt. Torjunta on ollut hyvin kohdallaan ja hyökätessäkin pallo saa kyytiä.

Savo Volley: Veikka Lindqvist

Nuori hakkuri Lindqvist on noussut raketin lailla Savon aloittavaksi hakkuriksi. Vastuuta saatuaan on pelannut mainiosti ja johtaa joukkueensa sisäistä pistepörssiä.