Hurmos ja Ducks vastakkain isossa pelissä

Karelian Hurmoksen viikko sai yllätyskäänteen, kun torstaiksi kaavailtu kotiottelu Loimua vastaan jouduttiin siirtämään. Näin ollen joukkueen viikon ainoaksi kamppailuksi jää vierasottelu Pasilan urheiluhallissa Vantaa Ducksia vastaan. Panokset ovat isot ja lähtökohdat varsin mielenkiintoiset.

Hurmos on sarjataulukossa seitsemäntenä kerättyään 23 ottelusta 34 pistettä. Eroa kuudenteen sijaan on kaksi ja viidenteen kolme pistettä, ja edellä olevilla joukkueilla on yksi ottelu enemmän pelattuna. Ducks vaanii kahdeksantena 31 pisteellä, mutta se on pelannut jo 26 ottelua. Runkosarjassa pelataan 30 ottelua, joten pisteet tulevat tarpeeseen molemmille joukkueille tiukassa taistelussa sijoista 5-8.

Keskinäiset ottelut ovat tältä kaudelta tasan 1-1. Marraskuussa Hurmos haki komean ryöstön Lumon liikuntahallista, Ducks tasoitti puntit uudenvuodenpäivänä Joensuussa. Varsinaisesta kotiedusta ei siis voi joukkueiden välillä puhua. Viime aikoina Hurmoksen pelivire on ollut kohdallaan, vaikka voittoja viiteen peliin onkin vain yksi. Niissä muissa käteen jäi 2-3-tappio, joskin vastustajat ovat olleet sarjan kärkipäätä. Ducks on voittanut viimeisestä viidestä pelistään kaksi. Pelivirettä on kuitenkin haastavaa arvioida, sillä edellisen kerran ankat nähtiin kentällä kaksi viikkoa sitten.

Tilastot ovat joukkueiden välillä melko tasaiset. Hurmoksella on selkeästi enemmän ässäsyöttöjä, toki virheitäkin on vastaavasti Ducksia enemmän. Vastaanotossa Hurmoksella on etulyöntiasema ja hyökkäys on ollut hivenen tehokkaampaa, mutta tähän Ducks vastaa kovalla torjunnalla. Lauri Lehtonen loistaa torjuntatilaston ylivoimaisena ykkösenä, ja Hurmoksen hyökkääjillä onkin miettimistä Lehtosen ohittamisessa. Hyökkääjistä joukkueiden kärkinimet ovat kauden aikana olleet Jere Heiskanen (4,7/erä) ja Aleksander Rastamo (4,24/erä). Eetu Häyrinen hengittää Rastamon niskaan hakkuritilastossa tehtyään erää kohden 4,21 pistettä.

”Mielenkiintoinen kohtaaminen luvassa. Molemmat tulevat varmasti nälkäisenä peliin. Halutaan olla tehokkaita omassa pelaamisessa ja lähteä ottamaan Ducksin vahvuuksia pois. Meillä on mieli vahva ja ollaan valmiita peliin” mietiskeli Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo ottelun alla.

”Mukava päästä pienen tauon jälkeen pelaamaan. On päästy harjoittelemaan vähän meidän kehitysalueita ja koitettu saada ukkoja kuntoon, että oltaisiin muutaman viikon päästä valmiita playoffeihin” tuumi puolestaan Ducksia luotsaava Juho Rajala.

Seuraa tätä:

Lentopallo on joukkuepeli, ja harvoin yksittäiset pelaajat pystyvät otteluita voittamaan. Lauantaina mitataankin ennen kaikkea kokonaisuuden tasoa, ja siihen tarvitaan jokaisen pelaajan panos. Iso kysymys on myös, miten kahden viikon tauko on vaikuttanut Ducksin peliin. Hurmoksella pelituntumaa on kertynyt paljon viime aikoina, ja Joensuusta pääkaupunkiseudulle matkustaa kovakuntoinen joukkue.

Nippelitieto:

Hurmoksen viiden ottelun mittainen pisteputki on seuran pääsarjahistorian pisin. Kasvaako lukema entisestään? Kolmen pisteen voitto tekisi sarjatilanteelle hyvää, eikä se ole lainkaan mahdottomuus. Kuten kaikissa muissakin otteluissa, voittaminen vaatii kovaa työtä.