Hurmos ja Ducks toista kertaa vastakkain Joensuussa

Karelian Hurmoksen neljän kotiottelun sarjan toinen näytös rävähtää käyntiin lauantaina 3.12. Joensuun urheilutalolla klo 17:00. Ensimmäisessä osassa kaatui VaLePa, nyt Hurmosta haastamaan saapuu Vantaa Ducks. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Joensuussa Hurmoksen 3-0-voittoon, joten vierailla on kalavelkoja maksettavana.

Sarjassa neljäntenä oleva Hurmos on esiintynyt kotisalissa erinomaisesti. Viiden ottelun saldo on neljä voittoa ja yksi tappio Akaa-Volleylle 2-3. Pisteitä on siis jäänyt Joensuuhun kaikissa otteluissa. Viime kauden erikoisuus Ducksia vastaan oli kaikkien keskinäisten otteluiden päättyminen vierasvoittoon, mutta tuo taika murtui lokakuun lopulla.

Ducksin alkukausi on ollut haasteellinen ja ankat löytyvät sarjataulukon yhdeksänneltä sijalta. Jo 13 ottelua pelannut Ducks on voittanut kolmesti, tappioita on 10. Vieraskentällä saldo on yksi voitto ja kuusi tappiota. Tasaisessa sarjassa ainuttakaan joukkuetta ei voi kuitenkaan pitää ennakkosuosikkina ja klassinen sanonta ”peli alkaa aina 0-0:sta” onkin osoittanut toimivuutensa.

Tilastovertailun perusteella Hurmos on syöttänyt Ducksia paremmin ja Mikko Räsänen on paukuttanut eniten ässiä koko sarjassa pelattua erää kohden. Vastaanotossa etu on niin ikään Hurmoksella, edellisessä ottelussa VaLePa:n syöttäjille harmaita hiuksia aiheuttivat Tatu HakkarainenJanne Marttila ja Matias Korhonen.  Ducks on puolestaan edellä torjuntapisteissä Lauri Lehtosen ja Henrik Porkan johdolla, herrat ovat napsineet kunnioitettavat 31 torjuntaa mieheen. Hakkurien välille voidaan odottaa mielenkiintoista kaksintaistelua, sillä Eetu Häyrinen ja Aleksander Rastamo ovat olleet joukkueidensa parhaat pistemiehet.

”Mielenkiintoinen ottelu edessä. Ducks on pelannut joka pelissä hyviä pätkiä ja näyttänyt potentiaaliaan iskukyvystään. Oma tekeminen täytyy pitää alusta lähtien kasassa, ilmaisia pisteitä ei ole tarjolla. Hyvä ja keskittynyt treenipätkä takana, vaikka muutama poissaolo on muokannut harjoittelun sisältöä. Vireys joukkueessa hyvä ja ollaan kyllä valmiita joulukuun mukavaan ottelutahtiin” mietiskeli Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo ottelun alla.

”Mukava pitkästä aikaa tulla pyörähtämään Joensuussa. Ollaan saatu parsittua porukkaa taas viikon verran kasaan edellisen pelirupeaman alta ja tästä matsista alkaa seuraava kovempi rypistys. Toiveissa on että pysytään ehjänä loppuvuosi” kommentoi puolestaan Ducksin päävalmentaja Juho Rajala.

Seurattavaa: Torjuntapelaaminen

Vastakkain on kaksi laadukasta torjuntajoukkuetta. Kovia hyökkääjiäkin riittää molemmin puolin verkkoa, kumpi saa vastustajalta tehoja riittävän alas? Passarit Niko Haapakoski ja Joona Väänänen saavat käyttää kaiken oveluutensa torjunnan hajottamisessa.

Karelian Hurmos – Vantaa Ducks lauantaina 3.12. klo 17:00 Joensuun Urheilutalolla