Hurmos ja Akaa-Volley kärkitaistossa Joensuussa

Lauantai-illan huumaa on lentopallon ystäville tarjolla Joensuun urheilutalolla, kun klo 17:00 alkavassa ottelussa iskevät yhteen sarjataulukon sijoilla kaksi ja kolme olevat Karelian Hurmos ja Akaa-Volley. Joukkueiden saldo niin pisteiden, voittojen kuin erävoittojenkin osalta on identtinen, ainoa ero on eräpisteiden suhteessa.

Hurmos lähtee otteluun neljän voiton putkessa. Viimeisimpänä kaatui Savo Volley vieraskentällä 3-2 ja kaikkiaan voittoja seitsemästä ottelusta on kuusi. Pääroolia Kuopiossa näyttelivät hakkuri Eetu Häyrinen ja yleispelaaja Mikko Räsänen, jotka mättivät komeat pisteet Niko Haapakosken tarjoillessa herroille mukavat määrät passeja. Keskitorjujat Nuutti Niinivaara ja Atte Rissanen olivat myös mainiossa iskussa, samoin libero Tatu Hakkarainen. Laaja yleispelaajaosasto näytti jälleen arvokkuutensa, kun Matias Korhonen ja Lauri Jylhä paikkasivat poissaollutta Janne Marttilaa.

Akaa-Volley on aloittanut kautensa odotetun vauhdikkaasti. Ulkomaalaisvahvistukset Ali Fazli, Mohammmadreza Beik, Greg Petty ja Elijah Risso ovat täyttäneet paikkansa hyvin ja heille kuuluu iso kunnia joukkueen menestyksestä. Passari Anton Välimaa on löytänyt hyökkääjät mainiosti ja keskikaistaltakin on löytynyt tarvittavaa leveyttä Petteri Tyynismaan paikattua loukkaantunutta Sauli Sinkkosta. Mestarikandidaatteihin ennen kauden alkua laskettu Akaa-Volley onkin varmasti Hurmokselle kova vastus ja luvassa on tiukka kamppailu sarjapisteistä.

Erityisesti syöttö-vastaanottopelissä riittää seurattavaa lauantaina. Hurmos lukeutuu sarjan vaarallisimpiin syöttöjoukkueisiin ja vastaavasti Akaa-Volleyn vastaanotto on Beikin johdolla toiminut erinomaisesti. Osaamista löytyy toki toisinkin päin, joten välttämättä suorilla ässäsyötöillä ei pelissä juhlita. Tällöin torjunta-puolustuspelaamisen merkitys kasvaa entisestään, ja sillä osa-alueella Hurmos on esiintynyt vakuuttavasti. Kotijoukkue on ottanut erää kohden torjunnoilla 2,6 pistettä Akaa-Volleyn 1,6:tta vastaan. Hurmoksen torjunta saa kovan vastuksen Akaa-Volleyn hyökkäyksestä, joka on ollut liigan tehokkainta tähän saakka.

”Laadukas joukkue tulee lauantaina vastaan, hyvä mittari meille tähän väliin. Laidoista ja keskeltä löytyy hyökkäysvoimaa ja on ulottuva porukka. Varmasti kova vääntö luvassa!” tuumi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo ennen ottelua.

”Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa kohtuullisen hyvin. Tiukkaa vääntöä odotellessa” tiivisti Akaa-Volleyn päävalmentaja Olli Kunnari ajatuksiaan tulevasta ottelusta.

Seuraa heitä:

Hurmos: Eetu Häyrinen

Pistepörssin viidenneltä tilalta löytyy Hurmoksen hakkuri ja kapteeni, joka näytti jälleen Savo-ottelussa merkityksensä joukkueelle kääntämällä viidennen erän kovilla syötöillä ja vahvalla hyökkäyksellä. Häyrinen kaivoi myös useita puolustuksia ja sytytti joukkuetta omalla tekemisellään.

Akaa-Volley: Ali Fazli

Loimua viime kaudella edustanut iranilaishakkuri on pistepörssissä neljäntenä, eikä syyttä. Hyökkäykset lähtevät ajoittain lähes katon rajasta ja parhaimmillaan mies on äärimmäisen haastava torjuttava. Pelaa näyttävää lentopalloa ja on iso vahvistus akaalaisille.

Karelian Hurmos – Akaa-Volley lauantaina 5.11. klo 17:00 Joensuun Urheilutalolla ja Ruutu+ -palvelussa.