Hurmos isoon voittoon Raisiossa – sarjakärki kaatui viidessä erässä

Sunnuntai-ilta tarjosi lentopallon ystäville Mestaruusliigan kärkipään kamppailun, kun sarjaa johtava Raision Loimu isännöi Kerttulan liikuntahallissa Karelian Hurmosta. Ottelua saattoi ennakoida tasaiseksi ja sitä se lopulta olikin eikä kentältä puuttunut tapahtumia saati tunnelmaa.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Joukkueet tekivät pisteitä vuorotahtiin ja asetelmia haettiin aina ensimmäisen erän loppupuolelle saakka. Puolivälin jälkeen Hurmos nousi kuskin paikalle, eikä luopunut johtoasemastaan. Vieraiden erän loppu oli tyylikästä suorittamista ja erityisesti Mikko Räsäsen (9/+8) tehot olivat myrkkyä Loimulle. Osaltaan Hurmoksen erävoittoa pohjusti erinomainen puolustuspeli, jossa se oli selkeästi kotijoukkuetta edellä.

Toisessa erässä osat vaihtuivat. Loimu karkasi heti alkuun 4-1-johtoon ja hakkuri Joonas Jokela oli ajoittain pitelemätön. Loimu löysi puolustuspelaamiseen lisää virtaa ja kaivoi Hurmoksen hyökkäyksiä yksi toisensa jälkeen peliin. Räsänen jatkoi pistetehtailua, mutta jäi lopulta hieman yksin. Kaikkiaan Hurmos teki erässä neljä hyökkäysvirhettä ja löi vielä kahdesti torjuntaan, eivätkä kolme syöttövirhettä ilman ässiä helpottaneet vieraiden peliä. Loimu onnistui omassa hyökkäyspelissään erinomaisesti ja tasoitti erälukemat 1-1:een.

Kolmanteen erään Hurmos tuli terävästi ja johti aluksi 4-2. Loimu onnistui kuitenkin nousemaan Jokelan johdolla johtoon ja erän puolivälissä eroa oli jo neljä pistettä. Hieman tunteita kuumentanut Loimun piste tilanteessa 14-9 poikiEetu Häyriselle keltaisen kortin, joka sytytti Hurmoksen ja Häyrinen pääsi tykittämään hyppysyöttöjä niin sanotusti täydellä kädellä. Hurmos ehti nousta jo 16-15-johtoon, mutta Loimu näytti kovuutensa ja voitti erän lopulta 25-21.

Neljännen erän Hurmos aloitti vahvasti nousten nopeasti kolmen pisteen johtoon. Räsänen ja Häyrinen takoivat valtaosan vieraiden pisteistä ja pelaavaan kokoonpanoon kolmannessa erässä noussut Matias Korhonen antoi mainiota tukea. Hurmoksen tarkka vastaanotto kelpasi passari Niko Haapakoskelle ja joukkue hyökkäsi jäätävillä tehoilla. Loimun Jokela ja Väinö Rahko pitivät kotijoukkuetta pelissä mukana, kolmas laituri Sebastian Pozo Hernandez oli myös pelipäällä. Hurmos kaivoi kuitenkin tarvittavat puolustukset Tatu Hakkaraisen johdolla ja trilleriksi muodostunut erä päättyi lopulta jatkopalloilla Hurmoksen eduksi.

Hurmos aloitti myös ratkaisuerän niin kuin pitääkin ja johti heti 5-1. Loimu piristyi hieman ja molemmin puolin verkkoa nähtiin erittäin tehokasta hyökkäämistä. Hurmos myös syötti erinomaisesti ja varsinkin Atte Rissasen syötöt heti erän alussa aiheuttivat päänvaivaa kotijoukkueelle. Erän loppuhetkillä tunnelma oli varsin lämmin, kun Hurmoksen johtaessa 13-10 syntyi pienimuotoinen kinastelu vieraiden ja tuomariston välillä. Hurmos kuitenkin piti pään riittävän kylmänä, eikä lisäkortteihin ollut aihetta. Häyrinen niittasi lopulta ratkaisupallon torjunnan käsistä ulos ja Hurmos pääsi juhlimaan arvokasta vierasvoittoa.

Loppulukemat Kerttulan liikuntahallissa kirjattiin Hurmoksen eduksi lopulta 3-2 (25-20, 18-25, 21-25, 27-25, 15-12). Hurmos jatkaa liigassa neljäntenä, Loimu putosi toiseksi Akaa-Volleyn noustessa kärkeen voitettuaan Perungan pojat.

”Voitto on aina hyvä vierashallissa. Loimu pelannut hyvän alkukauden eikä ole helppo voittaa. Omaan peliin olen muuten ihan tyytyväinen, mutta en tiedä mitä kolmannessa erässä tapahtui. Olin ihan yössä, mutta hyvä että sain itseni kasattua” tuumi Hurmoksen MVP Räsänen lehdistötilaisuudessa.

”Mukava on pelata, kun ei tarvitse kylmissään olla. Sitä varten kentälle mennään, että saataisiin vastuuta ja tavaraa. Tasaista oli lentopallopeli tänään. Isossa kuvassa ei eroja löydy, mutta neljännen jatkopalloilla ja viidennessä erässä tiukoissa paikoissa päästettiin kaveri omilla syöttövirheillä helposti eteenpäin” analysoi Loimun MVP Jokela.

”Tasaista vääntöä. Olisi voinut päättyä kummalle tahansa. Ekaa erää hallittiin puolivälistä loppuun asti, mutta vastapainona Loimu toista. Kolmannessa erässä meinasi maltti vähän loppua ja kaveri pelasi hyvin. Neljännessä erässä saatiin pieni kipinä tuomareiden vihellyksistä ja käännettiin se positiiviseksi” kiteytti Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Tosiaan tiukat viisi erää ja aika pienet marginaalit. Ehkä tänään saatiin muutama torjunta enemmän kuin vastustaja, mutta vastustaja pesi meidät puolustuspelaamisella. Huono erän alku kahdessa viimeisessä erässä eikä päästy takaisin keulille missään vaiheessa. Hurmos oli tänään hyvä pelaamaan johtoasemassa” sanaili Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

Hurmos jatkaa vieraskiertuettaan maanantaina Sastamalassa, missä VaLePa isännöi Vexve-areenan 10-vuotisjuhlaottelua. Panoksena sarjapisteiden lisäksi on paikka Suomen Cupin neljän parhaan joukkoon ja samalla haetaan asetelmia lauantaille, kun samat joukkueet kohtaavat Joensuussa.

Raision Loimu – Karelian Hurmos 2-3
20–25, 25–18, 25–22, 25–27, 12-15

Koti: Jokela 31/+23,Pozo Hernandez 16/+4, Rahko 10/+2

Vieras: Räsänen 25/+13, Häyrinen 15/+4, Rissanen 10/+8