Hurmos historiansa ensimmäiseen voittoon Ducksista – OTTELURAPORTTI

Karelian Hurmos lähti vierasotteluun Vantaa Ducksia vastaan vahvalla ryöstömielellä. Historian kahdeksalle tappiolle ei annettu painoarvoa otteluun valmistautumisessa. Omat mausteensa otteluun toi se, että Hurmos pelaa seitsemään päivään kolme ottelua.

Ensimmäinen erä oli Hurmokselta mainio esitys. Kentällä oli hyvin valmistautunut ja rauhallisesti pelannut joukkue. Erän mielenkiintoinen tilastofakta on, että Hurmos teki hyökkäämällä vain yhdeksän pistettä. Tarvittavat lisäpisteet löytyivät viidestä torjunnasta, kolmesta ässäsyötöstä Eetu Lähteenmäen johdolla ja Ducksin muutamista virheistä.

Toisessa erässä Hurmos alkoi hieman hätäillä ja se kadotti otteen pelistä. Ducks pelasi vähillä virheillä ja onnistui kiertämään Hurmoksen torjunnan kädet monipuolisilla hyökkäyksillä. Hurmos paransi omia hyökkäystehojaan reilusti, mutta lisäpisteitä ei tällä kertaa kertynyt muista suorituksista ja pitkälle erätauolle lähdettiin tasatilanteesta.

Hurmos palasi tauolta pirteästi, ja otti komennon heti kolmannen erän alussa. Ducks vaani kuitenkin koko ajan parin pisteen päässä takana, ja useat Hurmoksen virheet pitivät kotijoukkueen pelissä mukana. Virheitä toki sattui Ducksillekin, joiden seurauksena Hurmos pääsi eräpallotilanteeseen. Ensimmäinen katkaisun paikka ei vielä tuottanut tulosta, mutta toisella yrittämällä se varmisti ensimmäisen sarjapisteen.

Neljäs erä oli täydellistä Hurmoksen hallintaa. Heti alussa selvään johtoon karannut vierasjoukkue piti päänsä kylmänä, eikä sortunut tarpeettomaan hätäilyyn tai hermoiluun. Ducksin virheet, joista mainittakoon samasta tilanteesta saadut kaksi punaista korttia, ja Hurmoksen tehokas hyökkäys- ja syöttöpeli eivät jättäneet ankoille mahdollisuutta nousta lentoon.

Hurmos otti historiansa ensimmäisen voiton Ducksista lukemin 3-1 (25-18, 21-25, 26-24, 25-13) ja nousi sarjataulukossa kolmanneksi. MVP-pelaajina palkittiin Hurmoksen Jere Heiskanen ja Ducksilta kunnian sai Aleksander Rastamo. PRO-libero-tittelin kuittasi nimiinsä Hurmoksen Tatu Hakkarainen, joka johti vieraiden virheetöntä vastaanottopeliä.

”Kyllä voitto aina maistuu. Sitähän lopulta urheilussa haetaan. Yksi asia voiton takana oli, että tultiin jo eilen hotelli Vantaalle ja saatiin levätä rauhassa. Paljon parannettavaa jäi omaan peliin, mutta voitto tuli” kommentoi Hurmoksen hakkuri Eetu Häyrinen lehdistötilaisuudessa.

”Oli kauden huonoin peli meiltä. Pelattiin kaksi hyvää ja kolmas erä olisi voinut kääntyä meille. Kaveri oli vain parempi. Yritettiin liian väkisin saada palloa alas” manasi puolestaan Ducks-hakkuri Rastamo.

”Vastaanotto toimi tänään, 67 suoritusta ja nolla suoraa virhettä. Joukkueena mennään eteenpäin ja ollaan hyvällä tiellä. Työnteko jatkuu, parannettavaa on vielä hyökkäyspelaamisessa ja kenttäpuolustuksessa” tuumi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Aika p*skat tunnelmat. Tehtiin oma peli vaikeaksi. Kaveri pelasi kärsivällistä peliä tosi vähillä virheillä. Me ei jaksettu tehdä työtä pallosta toiseen. 20 suoraa hyökkäysvirhettä, niin se ei silloin oikein onnistu. Me tehdään tällä hetkellä liikaa suoria hyökkäysvirheitä” harmitteli Ducks-luotsi Juho Rajala.

Seuraava ottelu Hurmoksella on ohjelmassa tulevana lauantaina Joensuun Urheilutalolla sarjan heikonlaisesti aloittanutta Oulun Ettaa vastaan. Ilmaisia pisteitä ei kuitenkaan ole jaossa, vaan kova taistelu on luvassa.