Hurmos hakee revanssia TUTO Volleystä

Ottelutahti on Mestaruusliigan runkosarjan lopussa tiivis. Perjantaina viisi erää Loimun kanssa vääntänyt Karelian Hurmos saa vieraita jälleen Varsinais-Suomesta, kun sunnuntaina Joensuun urheilutalolle saapuu TUTO Volley Turusta. 

Hurmokset viimeiset viisi ottelua pitävät sisällään kaksi voittoa ja kolme tappiota, joista kaksi niukasti 2-3. Vire on ailahdellut hieman pelien sisällä Hurmoksen pelatessa välillä erinomaisesti ja ajoittaiset heikommat vaiheet ovat tulleet myös tutuiksi. Näistä vaiheista se yrittää varmasti eroon sunnuntaina ja lähtee tulevaan koitokseen mielessään ehjä esitys ja kolme sarjapistettä, jotka nostaisivat joukkueen osakkeita taistelussa runkosarjan kuudennesta sijasta. Vaikka Loimu ottikin perjantaisella voitolla etumatkaa, ei kaksi pistettä ole vielä liikaa.

TUTO Volleyn viime ajat ovat olleet hieman synkempiä. Edellinen voitto on 15.1., joskin se oli erityisen makea turkulaisten kaataessa Savo Volleyn. Sen jälkeen sarjapisteitä on kertynyt kaksi, kun TUTO hävisi viisieräiset ottelut Tiikereille ja VaLePa:lle. Panoksia TUTO:lla riittää, sillä se on mukana tiukassa taistelussa suoraan sarjapaikkaan oikeuttavasta yhdeksännestä sijasta. Sillä on sunnuntain jälkeen ohjelmassa enää yksi ottelu ja pistekeskiarvoa olisi nostettava, mikäli joukkue haluaa nousta Ettan edelle. Nykyinen pistemääräkin saattaa riittää, mutta tuskin TUTO lähtee olettamaan etukäteen viimeisten otteluiden tuloksia.

Keskinäiset ottelut tällä kaudella ovat tasan 1-1. Hurmos nuiji TUTO:n parketin rakoon kotiottelussa marraskuussa, turkulaiset maksoivat kalavelkoja omassa kotiottelussaan tiukan viisieräisen pelin päätteeksi. Tilastojen perusteella Hurmos lähtee sunnuntain peliin ennakkosuosikkina: niin syöttö, vastaanotto, hyökkäys kuin torjuntakin ovat koko kauden tilastossa Hurmoksella vahvempia kuin TUTO:lla. Mutta kuten vanha sanonta ”valhe, emävalhe, tilasto” kertoo, päivän kunto ja vire ratkaisevat yksittäisessä ottelussa paljon. 

Hurmokselta on viime otteluissa noussut esiin uusia ratkaisijoita. Markuss Cielavs on kovassa kevätkunnossa ja peli kulkee lupaavasti. Eetu Lähteenmäki on hyökännyt kaksi ottelua keskeltä jäätävällä 80% teholla ilman virheen virhettä. TUTO:n edellisistä otteluista on vierähtänyt jo hetki aikaa, mutta joukkueen tehomiehiin ovat kauden aikana lukeutuneet hakkuri Einari Koivisto ja yleispelaajat Eemeli Kouki sekä Ossi Rumpunen.

”Kova vääntö oli perjantaina Loimua vastaan. Onneksi tulee heti perään uusi mahdollisuus parantaa omaa tekemistä ja hakea tasaisuutta pelaamiseen. TUTO tulee varmasti nälkäisenä hakemaan pisteitä ja saadaankin olla valmiita tekemään kovasti töitä jokaisen pisteen eteen. Loppukiri runkosarjassa menossa ja jokaisella pelillä on vielä merkityksensä. Nautitaan näistä hetkistä, parannetaan ja mennään yhdessä eteenpäin kohti kevättä” mietiskeli Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo ottelua edeltävänä aurinkoisena lauantaipäivänä.

”Tiedämme, että teidän joukkue pelaa erittäin hyvin kotona. Voittaaksemme meidän on näytettävä paras tasomme. Yritämme pelata aggressiivista lentopalloa. Meillä on kaksi peliä jäljellä ja molemmat pelit ovat meille erittäin tärkeitä” tuumi puolestaan TUTO Volleyn päävalmentaja Ruslan Zhbankov.

Seuraa tätä: Tunnelma kentällä

Kevään kovat pelit ja isot panokset antavat niin pelaajille kuin yleisöllekin syytä nauttia lentopallosta. Nähdäänkö kentällä sunnuntaina kaksi pelaamisesta nauttivaa joukkuetta, vai näkyykö otteluiden merkitys paineiden kasaantumisena?

Nippelitieto:

Hurmos on 14 kotiottelustaan voittanut viisi ja hävinnyt yhdeksän, mutta on jäänyt pisteittä vain kolmesti. Miten käy runkosarjan viimeisessä kotiottelussa?