Hurmos hakee revanssia Oulusta – otteluennakko

Karelian Hurmos matkustaa kevyen otteluruuhkan keskellä Ouluun, jossa mestaruusliigaottelua isännöi Lentopalloseura Etta. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Etta oli parempi, mutta paljon on virrannut vettä Pielisjoessa tuon kamppailun jälkeen.

Hurmos on jatkanut alkukauden vahvoja otteitaan kentällä ja on sarjassa pistekeskiarvolla mitattuna neljäntenä. Etta pitää jumbosijaa, eikä joukkueella ole ollut helppoa muutenkaan. Ulkomaalaisvahvistukset Jakub Petras ja Michael Michelau sekä libero Miro Rasinperä ovat poistuneet vahvuudesta ja liberon tontilla tuuraa ainakin väliaikaisesti Anssi Hakala. Silti joulukuisissa pakkasissa talvitakin vetoketju on syytä pitää visusti kiinni, sillä Ettan riveistä löytyy kyllä taitoa riittämiin.

Hurmoksen yleispelaaja Jere Heiskanen valittiin marraskuussa Kuukauden tekijäksi, eikä syyttä. Koko Hurmoksen joukkue on kyennyt vahvoihin suorituksiin, ja tasainen ryhmä onkin varmasti kovassa kunnossa. Kesän aikana tehty laadukas pohjatyö niin rautoja kolistellessa kuin pallonkin kanssa antaa Hurmokselle hyvät eväät pärjätä myös tiiviimmässä ottelutahdissa. Vaihtomiehiä joukkueesta löytyy tarvittaessa vaikka jokaiselle pelipaikalle.

Hurmos on onnistunut vieraskentällä mukavasti voittaen kolme viidestä pelatusta ottelusta. Ettan kotisaldo puolestaan on yksi, mutta sitäkin komeampi, voitto Savo Volleystä ja viisi tappiota. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat historiatilastossa Ettan eduksi 5-1. Varmaa tulevassa ottelussa onkin vain se, ettei mikään ole varmaa.

”Tiukka VaLePa-peli on nollattu, katseet siirrettiin heti tiistaiaamuna Ouluun. Joukkueen kanssa on käyty selkeät teemat läpi, mitä halutaan noudattaa pelissä. Etta on kokenut pieniä muutoksia viime kohtaamisesta, mutta tulee olemaan edelleen vaarallinen ja vaikea vastus. Ei ole helppo ilta luvassa Ouluhallissa” ennakoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Mukava pelata kotona taas ja kiva katsoa, mihin rahkeet riittää nyt Hurmosta vastaan. Aika samankaltaiset joukkueet vastakkain. Toivottavasti pistepussi karttuu meidän osalta” tuumi Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa ennen ottelua.

Taistelupari

Lasse Jylhä – Niko Haapakoski

Passarin paikka on ollut molemmilla joukkueilla se helpoin ennakoitava, ainakin nimien osalta. Molemmat ovat pystyneet pyörittämään laadukasta hyökkäyspeliä, ja ovatkin suuressa roolissa keskiviikkona. Mistä löytyvät kuumimmat hyökkääjät?

Passitehokkuus: 37,77% – 38,16%
Heitetyt passit/erä: 9,0 – 10,3

Lentopalloseura Etta – Karelian Hurmos keskiviikkona klo 18:00 uudenkarheassa Ouluhallissa. Ottelu on lisäksi nähtävissä Ruutu+ -palvelussa.