Hurmos haastaa sarjakärki Savo Volleyn Suonenjoella

Kolmannen ottelun kuuteen päivään pelaava Karelian Hurmos kohtaa Itä-Suomen derbyssä Savo Volleyn lauantaina. Ottelu pelataan Suonenjoella, joten varsinaisesta kotiedusta ei puhuta kummankaan joukkueen kohdalla.

Savo johtaa Mestaruusliigaa voitettuaan 12 pelaamastaan 14 ottelusta. Jo ennestään nimivahva ryhmä täydentyi, kun Oulusta lähtenyt yleispelaaja Michael Michelau liittyi joukkueen kokoonpanoon Antti Siltalan loukkaantumista paikkaamaan. Kovasta kokoonpanosta löytyy liigan tähtimateriaalia jokaiselle pelipaikalle, ja varsinkin keskitorjuja Miki Jauhiainenon ollut hurjassa iskussa.

Hurmoksen viime aikojen kunto on ollut kova. Voitto Akaasta, piste VaLePa:lta ja voitto Ettasta takaavat joukkueen peli-ilmeen myös lauantaina. Kova kilpailu sarjasijoituksista varsinkin Tiikereitä ja Akaata vastaan antaa lisävirtaa otteluun. Edellinen Savo-kamppailu päättyi niukkaan 2-3-tappioon, mutta tuosta ottelusta on vierähtänyt jo lähes kaksi kuukautta. 

Tilastopoiminta nostetaan ässäsyötöistä. Eniten ässiä erää kohden syöttäneiden neljän kärjessä on kolme Hurmoksen miestä: kärjessä Markuss Cielavs, kolmantena Jere Heiskanen ja neljäntenä Eetu Häyrinen. Tilaston kakkospaikkaa pitää Savo VolleynSiltala. Hurmoksen syöttäjillä on kova työ murtaa varsinkin japanilaislibero Shon vastaanotto, jonka tarkkuus on ollut huima 66%. Andrus Raadik on myös nostanut palloja peliin hyvällä prosentilla.

”Kolmas ottelu kuuden päivän sisään, mutta vireys on silti meillä hyvä. Kesällä on tehty hyvät pohjat, niin jaksetaan pelata! Kova ottelu luvassa. Savolla löytyy laajuutta ja tulivoimaa. Ovat tehokkaita syöttöruudussa ja hyökkäyspelissään. Meidän vastaanottopelaaminen pääsee kovaan testiin” arvioi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo ottelun lähtökohtia.

”Lauantaina päästään kovan paikan eteen, kun saadaan vastaan Hurmos, jonka peli on ollut uomissaan koko syksyn ajan. Viimeksi väännettiin Joensuussa ihan tosissaan viisi erää. Ja siitä edellisestä kohtaamisesta Hurmos on vaan parantanut. Varsinkin laiturit on pelannut erittäin hyvin kaikki ja viime aikoina myös Markuss Cielavs on päässyt näyttämään osaamistaan. Mielenkiintoinen haaste tulossa lauantaiksi Suonenjoelle. Odotan kovaa taistelua myös meidän puolelta ja uskon, että vääntö pisteistä tulee olemaan hurja!” ennakoi puolestaan Savo Volleytä luotsaava Timo Tolvanen.

Taistelupari

Markuss Cielavs – Andrus Raadik

Savosta täksi kaudeksi Hurmokseen siirtynyt Cielavs on esiintynyt vakuuttavasti alkukauden loukkaantumisen jälkeen. Monipuolinen yleispelaaja kykenee huippusuorituksiin niin etu- kuin takakentälläkin. Paluun Savoon tehnyt Raadik on myös vahvassa vireessä, eikä kovakätisen laiturin hyökkääminen rajoitu pelkästään lyönteihin. Mies on tehnyt tuhoja myös syöttöruudussa, eikä puntti tutise vastaanotossakaan.

Tehdyt pisteet/erä: 3,87  – 4,57
Hyökkäys%: 44 – 51
Vastaanotto%: 58 – 61

Savo Volley-Karelian Hurmos lauantaina 11.12. klo 17:00 alkaen Lintharjun liikuntakeskuksella. Tunnelmat paikan päältä välittää Ruutu+.

Fanimatkalle mahtuu vielä! ilmoittautumisohjeet tästä