Hurmos ensimmäistä kertaa kotiyleisön eteen pudotuspeleissä

Kaksi ensimmäistä osaottelua Sastamalassa selvin numeroin VaLePa:lle hävinnyt Karelian Hurmos lähtee sunnuntain kotiotteluun selkä Joensuun urheilutalon seinää vasten. Ottelusarja on katkolla vierasjoukkueelle, mutta kesälomalle Hurmoksella ei ole mikään kiire. 

Sastamalassa Hurmos ei ollut parhaimmillaan, vastaavasti VaLePa esiintyi äärimmäisen vakuuttavasti. Kotisalin merkitys varsinkin pudotuspeleissä on kuitenkin suuri, ja Hurmos lähtee antamaan kentälle kaikkensa. Selvää on, että jokaisen pelin osa-alueen pitää parantua, jotta Joensuussa pelattaisiin vielä maanantaina. Siihen Hurmoksella on kaikki mahdollisuudet, sillä taitoa ja osaamista joukkueesta löytyy riittävästi. 

Ottelusarjan kirkkain tähti on ollut VaLePa:n ykköshakkuriksi noussut Matias Tihumäki, joka on nautiskellut koko rahalla Mikko Eskon tarkoista passeista. Runkosarjassa suorastaan ylitöitä paiskineet yleispelaajat Sakari Mäkinen ja Jiri Hänninen ovat olleet tasaisen vahvoja, vaikka passijakauma onkin hieman tasaantunut. Hurmoksen ykkösmies Sastamalassa oli pisteiden valossa hakkuri Eetu Häyrinen, vaikka oli odotetusti VaLePa:n torjunnan tiukassa vartioinnissa. Toisessa ottelussa keskitorjujat Atte Rissanen ja Petteri Härkönen olivat hyvässä vireessä, ja samaa tarvitaan myös sunnuntaina. Molemmissa vierasotteluissa parhaana palkittu libero Tatu Hakkarainen teki takakentällä hyviä asioita.

”Haastava reissu takana ja katseet käännettiin äkkiä kohti sunnuntain peliä. Syöttö-vastaanottopelissä oltiin suurissa vaikeuksissa Vexvellä, mutta tiedän ja uskon, että sunnuntaina pystytään paljon parempaan. Me pistetään kaikki peliin ja tehdään kovasti töitä sen eteen, että pelit jatkuvat vielä ensi viikolla” kommentoi itseluottamusta uhkuva Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Ei missään nimessä voi lähteä takki auki sunnuntaina. Kotisalissa on aina taikaa varsinkin syöttöruudussa. Aggressiivinen oma syöttö, ja katsotaan miten Hurmos siihen vastaa” tuumi torstain ottelun jälkeen VaLePa:n päävalmentaja Janne Kangaskokko.

Seuraa tätä: Tunne

Pudotuspelit ovat parhaimmillaan, kun pelissä on tunnetta. Se näkyy kaikessa tekemisessä niin kentällä kuin sen laidallakin, ja jokainen otteluun osallistuva antaa varmasti kaikkensa. Miltä näyttää kentällä Hurmos, jolla ei ole mitään hävittävää?

Nippelitieto:

Edellisen kerran Joensuussa on pelattu miesten pääsarjatason pudotuspelejä lähes päivälleen 12 vuotta sitten. 18.3.2010 Liiga-Riento kukisti oululaisen Sun Volleyn urheilutalolla 3-0. Kumpikin näistä joukkueista on sittemmin kadonnut liigakartalta, mutta Hurmos on nostanut joensuulaisen mieslentopallon jälleen mukaan kevätkarkeloihin.