Hurmos ankkajahtiin – Ducks vastassa tuplaviikonlopun kakkospäivänä

Karelian Hurmos matkusti lauantain Hurrikaani-tappion jälkeen suoraan Vantaalle. Valmistautuminen tärkeään vierasotteluun tehdään mahdollisimman hyvin, jotta sarjataulukkoon kertyisi tuiki tärkeitä pisteitä. Panoksia sunnuntaina riittää molemmilla joukkueilla.

Vastustaja Vantaa Ducks kamppailee tiukasti pudotuspelipaikasta ja tarvitsee kipeästi pisteitä. Taistelu sijoista 8-10 käy kiivaana ja panokset ovat valtavat. Kahdeksas sija vie puolivälieriin, yhdeksäs kesälomalle ja kymmenes karsintoihin. Kirjoitushetkellä taulukko näyttää seuraavalta:

8. Perungan Pojat, 25 ottelua, 24 pistettä
9. TUTO Volley, 24 ottelua, 23 pistettä
10. Vantaa Ducks, 25 ottelua, 22 pistettä

Molemmat keskinäiset ottelut tällä kaudella ovat päättyneet Hurmoksen voittoon. Ne pelattiin Joensuussa viime vuoden puolella ja sunnuntaina pelipaikka on Lumon liikuntahalli Vantaalla. Kotiotteluita Ducks on pelannut 12 ja voittanut niistä neljä, Hurmoksen pelaamat 11 vierasottelua ovat tuoneet viisi voittoa. 

Ducksin vahvuudet sijoittivat erityisesti keskitorjujaosastolle. Lauri Lehtonen on torjuntapörssin kakkosena ja on napannut erää kohden 0,8 koppia. Toinen sentteri Henrik Porkka kuuluu sarjan varmimpiin hyökkääjiin, sillä suoria virheitä 212 hyökkäyksestä on sattunut vain neljä ja torjuntaan Porkka on jäänyt 13 kertaa. Molemmilta löytyy kokemusta myös maajoukkueen riveistä. 

Mielenkiintoista seurattavaa on myös Ducksin laitapeli. Mikäli Hurmoksen kova syöttö rikkoo vastaanottoa, saavat hakkuri Aleksander Rastamo sekä yleispelaajat Sergej Drobnic ja Kalle Kattelus paljon passeja. Erityisesti Rastamo ja Drobnic pelasivat vahvat ottelut KyKy BetSetiä vastaan kaksi viikkoa sitten, joten Hurmoksen torjunta-puolustuksella riittää varmasti tekemistä. 

Hurmoksen osalta yksi seuraamisen arvoisista asioista on peluutus. Vaikka koko joukkue onkin erinomaisessa kunnossa, on ryhmässä monipuolista osaamista käytettäväksi tilanteen mukaan. Lauantain aloitusseitsikon ja peliesitysten perusteella voi aina päätellä hieman, mutta lopulta kokoonpano selviää aina vasta ottelun alkaessa. Vakiintuneimman seitsikon lisäksi valmiita pelaamaan ovat Lauri JylhäMatias KorhonenPetteri HärkönenNiko-Matias Puhakka ja Lasse Jylhä. Ducksin valmennusjohto lieneekin viettänyt tuntikausia valmistautuessaan eri variaatioihin. Yksi lauantailta varmasti yleisön mieleen jäänyt seurattava asia on myös libero Tatu Hakkaraisen puolustuspelaaminen, joka oli Loimaalla paikoin silmiä hivelevää katsottavaa.