Hurmos aloittaa Mestaruusliigakauden kotikentällä – vieraaksi saapuu Perungan Pojat

Lentopallon Mestaruusliigakausi alkaa Karelian Hurmoksen osalta lauantaina 1.10. klo 17:00 Joensuun urheilutalolla. Vastaansa Hurmos saa sarjan ainoan pohjoista aluetta edustavan joukkueen eli Perungan Pojat, jolle ottelu on niin ikään kauden ensimmäinen. Urheilutalolla haetaan avauspisteiden lisäksi myös asetelmia joukkueiden seuraavaan kohtaamiseen, joka pelataan Joensuussa jo 15.10. Tulevan lauantain ottelu on joukkueiden kymmenes kohtaaminen Mestaruusliigassa, ja toistaiseksi voitot ovat Hurmoksen eduksi 8-1.

Hurmos on uusiutunut jonkin verran viime kaudesta. Uudet tulokkaat Niko Haapakoski, Janne Marttila, Nuutti Niinivaara, Mikko Räsänen ja Niko-Matias Puhakka esittivät harjoitusotteluissa lupaavia otteita. Jotain Hurmoksen laajasta kokoonpanosta kertoo se, että kaikki neljä ottelua päättyivät voittoihin, vaikka kentällä nähtiinkin hyvin erilaisia ryhmityksiä. Viime kaudelta tutut miehet olivat pre-seasonilla kapteeni Eetu Häyrisen johdolla niin ikään hyvässä iskussa, joten Hurmoksen avauskokoonpanossa onkin mietittävää niin valmennusjohdolla kuin vastustajillakin. Varmin nimi taitaa olla ainakin virallisissa papereissa ainoa libero Tatu Hakkarainen, joka teki viime kaudella läpimurtonsa liigassa.

PerPo:n rivit ovat muuttuneet paljon ja uusia mielenkiintoisia nimiä joukkueessa riittää. Passari Lasse Jäntti ja Rovaniemelle kotiutunut ruotsalaishakkuri Fredric Gustavsson ovat tuttuja kasvoja. Toinen länsinaapurista saapuva vahvistus on keskitorjuja Alexander Berggren. Toinen sentteri, yhdysvaltalainen Daniel Wetter lienee myös aloitusseitsikossa. Yleispelaajista kreikkalainen Alvi Shurdhi on lähtökohtaisesti ykkösnimi, mutta toisen yleispelaajan paikasta kovaa kilpailua käyvät entiset Pälkäneen Luja-Lukon 1-sarjajoukkueen tähdet Ville Järnvall ja Tomi Perkiö. Heistä Järnvallin taskusta löytyy Suomen mestaruus hänen pelattuaan VaLePa:ssa viime kaudella. Liberoksi uusi päävalmentaja Guntis Atars laittanee Kyyjärveltä saapuvan Miro Rasinperän.

”Mahtava ja odottava fiilis, vähän samanlainen tunne kuin lapsena joulupukkia odotellessa! Kovasti ollaan hallilla töitä paiskittu ja luottavaisin mielin lähdetään avaamaan kausi meidän osalta lauantaina. Uudet pelaajat ovat päässeet hyvin sisälle joukkueeseen. PerPo on kokenut paljon muutoksia ja mielenkiinnolla odotankin, millainen vääntö on edessä. Gustavsson on varmasti isossa vastuussa hyökkäyspuolella ja haluavat todennäköisesti myös päästä hyödyntämään ulottuvia keskitorjujia hyökkäyspelissään. Uskon, että vastaan tulee nälkäinen porukka. Meidän pitää olla kaikkeen valmiina ja ottaa kotiluolassa syöttöpeli haltuun” analysoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo lauantain ottelua.

Seuraa heitä:

Nuutti Niinivaara, Hurmos

Maajoukkueen vakiokokoonpanoon murtautunut keskitorjuja tunnetaan kovaäänisenä sentterinä, joka tekee itsensä pelattavaksi paikasta kuin paikasta.

Daniel Wetter, PerPo

Yhdysvaltalaissentterin ulottuvuudeksi on ilmoitettu huimat 376cm, joten potentiaalia on lyödä todella korkealta. Kuinka yhteispeli toimii passari Jäntin kanssa?

Harjoitusotteluiden tuloksia:

Hurmos – Savo Volley 3-1
Hurmos – VaLePa 2-1
Bigbank Tartu (EST) – Hurmos 1-2
Barrus Võru VK (EST) – Hurmos 0-3

Puolangan Ryhti – PerPo 0-3
PerPo – BK Tromsø (NOR) 4-0
Tiikerit – PerPo 3-1

Karelian Hurmos – Perungan Pojat lauantaina 1.10. klo 17:00

Liput matsiin osoitteesta www.lippu.fi