Hurmoksen vahva alku ei kantanut loppuun saakka Akaalla

Karelian Hurmos taisteli sarjapisteistä perjantai-illan kamppailussa Akaa-Volleytä vastaan. Toijalan Monarille marssi nälkäinen ja energinen joukkue, joka oli valmis hiljentämään kotijoukkueen äänekkäät kannattajat.

Ensimmäinen erä oli Hurmoksen juhlaa. Pelitaktiikka osui nappiin, ja Akaa-Volleyn hyökkäyspeli hyytyi vieraiden vahvan torjunnan edessä. Hurmos pelasi vähillä virheillä, teki järkeviä ratkaisuja ja otti näyttävän erävoiton. 58:aan kivunnut hyökkäysprosentti kertoo paljon vierasjoukkueen tehokkaasta tekemisestä avauserässä.

Toisessa erässä Akaa nosti omaa tasoaan selvästi Hurmoksen pelin kehittyessä päinvastaiseen suuntaan. Kotijoukkue sai Hurmoksen vastaanottoa horjutettua ja torjunta ehti helposti pysäyttämään hyökkäyksiä. Hurmoksen hyökkäystehot putosivat 16 %:iin, eikä sellaisilla tehoilla voiteta eriä. Akaa puolestaan pääsi pyörittämään peliä loistavan vastaanottonsa myötä.

Pitkä tauko ei muuttanut voimasuhteita juurikaan. Akaa jatkoi vahvaa peruspelaamista Hurmoksen tuskaillessa edelleen vastaanoton ja varsinkin hyökkäyspelaamisen kanssa. Ajoittaisia hyviä hetkiä kolmanteenkin erään mahtui, mutta ne jäivät auttamatta liian lyhyiksi.

Neljänteen erään Hurmos vaihtoi hakkuriksi Ville Louhelan, mikä piristi vieraiden hyökkäämistä. Valitettavasti pelin muut osa-alueet tökkivät edelleen, ja ratkaisevaksi tekijäksi nousi virhemäärä. Hurmoksen kahdeksan omaa virhettä Akaan kahta vastaan muodostivat erän loppunumeroihin jääneen kuuden pisteen eron.

Hurmos lähti kotimatkalle 1-3 (25-17, 17-25, 17-25, 19-25) –tappio niskassaan. Sarjataulukossa sijoitus on perjantai-iltana kuudes, Akaa-Volley on noussut jo kolmanneksi voitettuaan neljä perättäistä ottelua. Hurmokselle pisteetön ottelu oli kauden ensimmäinen. Joukkueidensa MVP-palkinnot pokkasivat Hurmoksen Jere Heiskanen ja Akaa-Volleyn Joni Mikkonen. PRO-liberona palkittiin kotijoukkueen Voitto Köykkä, joka nosti syötöt 76 %:n tarkkuudella.

”Oli meille tyypillistä hyvää peliä alussa. Lataus oli kova ja jälki sen mukaista. Kun Akaa-Volley pääsi vauhtiin, me puolestaan pehmenimme” kertoili Hurmoksen yleispelaaja Heiskanen tunnelmia taiston tauottua.

”Akaa ansaitsi voittonsa tänään. Oli meiltä kauden heikointa hyökkäystä. Oli kyllä hyvä lataus ottelun alkuun, vaikka toki tulokseen vaikuttaa kotijoukkueen runsaat virheet siinä alussa” analysoi puolestaan vierasjoukkueen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Etenkin hyökkäyspeli tuntui hyvältä. Ne pari torjuntaan lyöntiä olisi saanut jäädä tulematta, niin voisin olla todella ylpeä. Joukkueelle tämä oli tälle kaudelle tyypillinen matsi. Jostain syystä kaikissa peleissä alku on ollut vaikea” tuumi Akaa-Volleyn yleispelaaja Mikkonen.

”Saatiin kakkoserän puolivälistä alkaen Hurmoksen vastaanottoa rikki hyvällä syötöllä, mikä helpotti pelaamista huomattavasti. Jonin rooli oli tänään huomattavan hyvä: ei yhtä ainoata suoraa hyökkäysvirhettä ja vain kaksi torjuntaan” kehui kotijoukkueen päävalmentaja Olli Kunnarimiehistönsä suoritusta.

Seuraavat sarjapisteet ovat tarjolla Hurmokselle lauantaina 30.10. klo 17:00 alkaen kotoisassa Joensuun Urheilutalon salissa, jonne vieraaksi saapuu varsin kelvollisesti kautensa avannut Raision Loimu.