Hurmoksen syyskausi päättyi tappioon – VaLePa piti pisteet Sastamalassa

Karelian Hurmos matkusti syyskauden päätösotteluunsa sarjakärki VaLePa:n vieraaksi Sastamalaan. Kovassa otteluruuhkassa läpi joulukuun hyviä otteita esittänyt Hurmos lähti ennakkoluulottomasti haastamaan kivikovaa kotijoukkuetta.

Avauserä eteni tasaisena pitkään. Molemmat joukkueet onnistuivat tekemään pisteitä laajalla rintamalla ja vaikka VaLePa:n erinomainen vastaanottohyökkäys tuottikin Hurmokselle päänvaivaa, ei vierasjoukkue siitä lannistunut. Puolustusten jälkeen Hurmos hyökkäsi kovilla tehoilla Eetu Häyrisen ja Mikko Räsäsen johdolla, ja tehoille pääsivät myös Nuutti NiinivaaraAtte Rissanen ja Janne Marttila. Hurmos pelasi kaiken kaikkiaan vähillä virheillä ja voitti erän lopulta 25-22.

Toinenkin erä alkoi tasaisissa merkeissä, kunnes VaLePa-hakkuri Urpo Sivula asteli syöttöruutuun. Kaksi suoraa ässää ja muutama muu vaikea aloitus rikkoi Hurmoksen pelin ja kotijoukkue karkasi tavoittamattomaan johtoon. Sivula tuikki pukkipaitojen ykköstähtenä tehoilla 8/+6, Hurmoksen riveistä kolmeen pisteeseen ylsivät Marttila, Niinivaara ja Räsänen. Hurmoksen hyökkäystehot putosivat takkuilleen vastaanoton myötä radikaalisti, joten paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyksiä.

Kolmanteen erään Hurmos piristyi ja johti alkuun muutamalla pisteellä. VaLePa kuitenkin kiri tasoihin ja ohi ennen kaikkea paremman vastaanottonsa ansiosta, ja osuipa erään sellainenkin hetki, ettei mikään Hurmoksen hyökkäys tahtonut jäädä kenttään. Räsänen teki vieraille tehot 8/+4 ja Häyrinen 5/+4, mutta tulituki jäi vähäiseksi. VaLePa:n passari Mikko Esko pyöritti kotijoukkueen peliä mallikkaasti ja innostui itsekin tekemään kaksi pistettä ollen Sivulan ohella joukkueensa avainhahmoja. Tasaisessa erässä Hurmos ei löytänyt tarpeeksi keinoja VaLePa:n horjuttamiseen, ja loppulukemat kirjattiin kotijoukkueelle 25-22.

Neljäs erä eteni jälleen tasaisena, mutta ratkaisevat erot syntyivät jälleen syöttö-vastaanottopelissä. Hurmoksen vastaanotolla oli vaikeuksia erityisesti Jakob Ekmanin syöttöjen kanssa ja erän loppua kohden VaLePa karkasi turhan kauas. Räsänen jatkoi vahvaa iltaansa tekemällä erään tehot 5/+3, mutta muuten onnistumiset olivat Hurmoksen puolella lähinnä yksittäisiä. VaLePa:n riveistä Ekman teki viisi pistettä ilman virheitä ja Karli Allik nousi tehoille 5/+3 järkevien hyökkäysten ansiosta. Erä meni lopulta selvästi VaLePa:n nimiin ja samalla ottelu päättyi neljännessä erässä.

Hurmos lähti lyhyelle joulutauolle niskassaan 1-3 (25-22, 15-25, 22-25, 17-25) –tappio. MVP-palkinnon pokkasivat Räsänen ja Ekman, PRO-liberoksi nimettiin kotijoukkueen Eetu Pennanen. Kun syksyn pelit on pelattu, Hurmos on sarjataulukon neljäntenä. Kärjessä jatkaa VaLePa.

”Näen paljon hyvää tässä meidän pelissä. Kun pystyttiin pelaamaan normaalia meidän peliä, niin tehtiin pisteputkia ja johdettiin matsia. Eniten ärsyttää se, että helpon leijan vuorolla annettiin kaverille pisteitä eteen ja kun on kyseessä VaLePan tasoinen porukka, niin on vaikea nousta. Mutta on meidän pelaamisessa paljon hyvääkin. Kyllä me pelaajat tiedämme, että pystymme pelaamaan hyvin. Peli pelataan kentällä ja pyritään syöttämään ja puolustamaan kovaa” analysoi Räsänen lehdistötilaisuudessa.

”Oli hyvä peli meiltä. Ensimmäisessä erässä oli hieman syötössä heikkoutta. Toisessa erästä alkaen syötimme hyvin ja puolustimme ja torjuimme hyvin. Puoli kautta on joukkueella mennyt hyvin ja jäämme hyvillä mielin joulutauolle. Meillä on hyvä joukkue ja meillä on mukavaa pelata yhdessä” tuumi puolestaan Ekman.

”Silloin kun peli oli tasaista ja pystyttiin hyvin haastamaan vahva kotijoukkue, peli oli tasokasta. Kun annoimme kaverille muutaman pisteen eteen, niin aloimme hieman ylipuristamaan. Kun häviämme pallon niin pitää heti olla valmis seuraavaan palloon. Syyskausi on mennyt odotetusti. Hyvä kesä takana ja ollaan päästy hyvin treenaamaan. Ollaan ansaitulla paikalla sarjataulukossa, mutta vielä pystymme parantamaan kevättä kohden” summasi syksyä Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Hyvä latautuminen peliin ja fokus pysyi koko ajan. Näkee kuitenkin, että tauko tulee tarpeeseen. Saimme pidettyä vastaanoton kasassa ja hurja syöttöilta meiltä. Tarvittiin myös vahvaa tekemistä, sillä Hurmos on hyvä puolustusjoukkue ja ensimmäisessä erässä hieman olimmekin purjeissa tämän kanssa. Räsäsen Mikko jäi hieman yksin kovan syöttämisen kanssa kun taas meillä on 4-5 pelaajaa, jotka syöttävät koko ajan kovaa paineella. Vastustajalle paine pysyy paremmin kun on useampi vahva syöttäjä. Mestaruusliiga on mennyt jopa karvan verran odotuksia paremmin varovaisella arviolla. Europeleissä oltiin parempia kuin edellisenä kautena, mutta ei päästy tavoitteeseen, mikä jäi harmittamaan. Mutta tästä mennään kohti kevättä ja uusia tavoitteita” sanaili VaLePa:n päävalmentaja Janne Kangaskokko.

Hurmoksen kausi jatkuu kotiottelulla Savo Volleytä vastaan keskiviikkona 4.1. Joensuun urheilutalolla. Tammikuun alkuun joukkue pelaa useamman kovan ottelun, ja heti joulutauon jälkeen onkin luvassa kovaa taistelua runkosarjasijoituksista.

VaLePa – Karelian Hurmos 3-1
22–25, 25–15, 25–22, 25–17

Koti: Sivula 18/+5, Ekman 14/+12, Allik 12/+8

Vieras: Räsänen 21/+8, Häyrinen 15/+6, Marttila 9/-1