Hurmoksen sarjakärkiviikko jatkuu lauantaina Pielavedellä

Karelian Hurmoksen kuluvan viikon vastustajat ovat ainakin sarjataulukon mukaan kovimpia mahdollisia. Keskiviikkoillan maratonpituuden saavuttaneessa ottelussa VaLePa:a vastaan Hurmos pelasi ajoittain loistavasti ja sai palkinnoksi yhden sarjapisteen. Lauantaina bussin suuntaa Joensuusta Pielavedelle ja kuljettaa Hurmoksen haastamaan tuoretta Suomen Cupin voittajaa Savo Volleytä.

Hurmoksen viime viikko kului sairastellessa, mutta maanantaista alkoi uusi. Harjoittelemaan on päästy ja viisi erää mitä mainiointa kuusikkoharjoitusta joukkue sai alle keskiviikkona. Miehet ovat päivä päivältä kovemmassa kunnossa, ja kesällä tehdyt pohjat kantavat haasteiden yli. Pelivirekin on ollut kohdallaan, sillä kolmesta edellisestä ottelusta kasassa on viisi pistettä.

Savo Volley näytti Cupissa ja edellisessä ottelussa VaLePa:a vastaan, miksi se on tällä hetkellä liigan kenties kuumin joukkue. Keskitorjujat Miki Jauhiainen ja Jakub Kovac ovat ottaneet hurjan määrän torjuntoja, eräkohtaisia koppeja laskevassa tilastossa herrat ovat sijoilla kaksi ja kolme. Yleispelaaja Michael Michelau on ollut hurjassa iskussa, ja libero Sho näyttää välillä pelaavan kolmen miehen paikkaa takakentällä. Häntä on vastaanotossa avustanut yli 60 prosentin tarkkuudella Andrus Raadik.

Hurmoksen riveistä erityisesti Jere Heiskanen ja Matias Korhonen pelasivat vakuuttavat viisi erää keskiviikkona. Monipuoliset hyökkäysratkaisut aiheuttivat harmaita hiuksia vastustajalle, eikä vastaanotossakaan ollut ongelmia. Ilahduttavaa oli myös keskipeli Petteri Härkösen ja Atte Rissasen johdolla. Joukkue näytti jälleen vahvuutensa, joka on monipuolinen kokoonpano. Hakkurin paikalla kaksi ja puoli erää pelannut Markuss Cielavs ei ujostellut, vaan täytti paikkansa mainiosti.

”Hyvän torjuntapelin ja kovan hyökkäysarsenaalin omaava joukkue vastassa Pielavedellä. Lähdetään haastamaan sarjakärkeä ja hakemaan tasaisuutta omaan pelaamiseen” tuumi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo ottelun alla.

Seuraa tätä: Torjuntapeli

Savo Volley on tilastojen mukaan liigan kovin torjuntajoukkue. 2,7 pistettä erässä näillä suorituksilla on kova lukema, ja Hurmoksen hyökkäyskalustolla onkin mietittävää, mitä kautta savolaisten käsistä pääsee ohi. Hurmos esitti edellisessä pelissä niin ikään hurjaa torjuntaa napsien VaLePa:n hyökkäykset 17 kertaa kiinni, eikä eräkohtainen lukema 2,3 paljon kalpene vastustajalle. Miten koppi tarttuu lauantaina?

Nippelitieto:

Hurmoksen ensimmäinen ja ainoa voitto Savosta on Suomen Cupin 1. kierrokselta vuonna 2018. Sen jälkeiset yhdeksän paikalliskohtaamista ovat päättyneet savolaisten voittoon, mutta historia on aina taakse jäänyttä elämää ja lauantaina on uusi päivä.