Hurmoksen ja Savo Volleyn välinen puolivälieräsarja jatkuu Kuopiossa

Perjantaina Joensuussa pelatun puolivälieräsarjan avausottelun voittanut Karelian Hurmos matkustaa maanantaina Kuopio-halliin. Siellä Savo Volley isännöi ottelua, jossa pelataan isoista asioista, kuten pudotuspeleissä on tapana. Ensimmäinen ottelu piti sisällään tasaista vääntöä ja kuumia tunteita, joten samaa on odotettavissa myös maanantaina.

Hurmokselle jäi voitosta huolimatta vielä parannettavaakin. Yksi näistä osa-alueista on syöttö-vastaanottopelaaminen, jossa Savo Volley oli aavistuksen verran Hurmosta edellä. Vastaavasti Hurmos pystyi kompensoimaan tilannetta vahvalla hyökkäyspelillä, ja siitä joukkue haluaa varmasti pitää kiinni. Ilmaisia lahjapisteitäkään ei liene odotettavissa, sillä virhekontrolli nousee varmasti suureen arvoon maanantaina.

Hurmoksen pelaajistosta katseet suuntautuvat tuttuun tapaan Eetu Häyriseen ja Mikko Räsäseen, mutta ratkaisijoita löytyy muiltakin pelipaikoilta. Passari Niko Haapakoski löysi mainiosti keskihyökkäyksiin Atte Rissasen ja Nuutti Niinivaaran, ja Janne Marttila hyökkäsi saamistaan passeista hyvillä tehoilla. Libero Tatu Hakkarainen esitti tuttuun tapaan hienoa puolustuspeliä.

Savo Volleyn ykköstykki oli avausottelussa odotetusti Michael Michelau. Järkevät hyökkäykset aiheuttivat välillä Hurmokselle päänvaivaa, mutta toisaalta 32 yrityksestä viisi päättyi torjuntaan. Andrus Raadikilta Hurmos sai tehot melko alas ja laitureista tehokkain olikin hakkuri Veikka Lindqvist. Ottelun alussa murhaavalla tehokkuudella toiminut keskihyökkäyskin hyytyi hieman pelin edetessä, mutta Jakub Kovac ja Miki Jauhiainen ovat edelleen vaarallisia miehiä.

”Eka peli oli molemmilta joukkueilta kovaa vääntöä, marginaalit olivat loppujen lopuksi pienet. Savo tulee varmasti uudelleen kovaa päälle ja pitävät kovaa painetta syötössä. Nöyränä pitää edelleen lähteä pelaamaan ja tehdä joukkueena armottomasti töitä. Vireys on hyvä, ollaan valmiita toiseen kohtaamiseen” analysoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo tulevaa kamppailua.

Maanantai-ilta näyttää vahvasti suuntaa sarjalle. Jos Hurmos voittaa, sillä on ensimmäinen paikka katkaista ottelusarja kotiyleisön edessä keskiviikkona ja kaikkiaan kolme ottelupalloa. Mikäli Savo Volley puolestaan vie voiton, jatkuu sarja tasaisissa merkeissä ja otteluita pelataan vähintään neljä.

Savo Volley – Karelian Hurmos maanantaina 20.3. klo 18:30 Kuopio-hallissa ja Ruutu+ -palvelussa.