Hurmoksen ja Savo Volleyn puolivälieräsarjassa klassikon ainekset – ottelupallo jaossa Joensuussa

Karelian Hurmos ja Savo Volley kohtaavat keskiviikkona 22.3. klo 18:30 Joensuun urheilutalolla. Ottelusarja on tarjonnut yleisölle hienoa lentopalloa ja kuumia tunteita, joten viihdyttävä ilta on varmasti luvassa. Ja pudotuspelien edetessä panokset vain kasvavat, joten kotiyleisön tuki on erittäin tärkeää mille tahansa joukkueelle.

Kahden pelatun ottelun jälkeen sarja on tasatilanteessa. Keskiviikkona voittavalla joukkueella on siis mahdollisuus katkaista sarja neljännessä ottelussa Kuopiossa, joten voitontahtoa riittää verkon molemmin puolin. Kotietu on ollut valttia ensimmäisissä otteluissa Hurmoksen voitettua perjantaina Joensuussa ja Savo Volleyn korjattua potin maanantaina Kuopiossa.

Hurmoksen tehomiehet ovat olleet tuttuun tapaan Eetu Häyrinen ja Mikko Räsänen. Häyrinen on ollut sarjan ykköstykki 42 pisteellä, Savo Volleyn pörssikärki puolestaan on kahdessa ottelussa 33 pistettä takonut Veikka Lindqvist. Räsäselle pisteitä on kertynyt 33 ja savolaisten tehokkain yleispelaaja on ollut Andrus Raadik 30 pisteellä.

Syöttöpelaamisessa tapahtui mielenkiintoinen muutos ensimmäisen ja toisen ottelun välillä. Avauspelissä Savo Volley ei löytänyt selkeää kohdetta syötöille, mutta toisessa lähes puolet aloituksista suunnattiin Tatu Hakkaraista kohti. Hurmoksen libero ei työmäärää säikähtänyt, vaan nosti pallot 54 prosentin tarkkuudella. Vastaavasti Hurmos syötti ensimmäiseen otteluun verrattuna selkeästi enemmän Raadikille kuin Joensuussa maalitauluna olleelle Michael Michelaulle.

Syöttö-vastaanottopelaaminen onkin avainasemassa keskiviikkona, samoin hyökkäysten tehokkuus. Maanantaina Savo Volley hyökkäsi huomattavasti Hurmosta kovemmalla teholla ja tähän keskiviikkoillan isäntäjoukkueen pitäisi saada muutos mikäli se mielii kotietunsa säilyttää. Osaavia hyökkääjiä Hurmoksella riittää, joten potentiaalia on olemassa. Savo Volleyn vahvalla torjunnalla on kuitenkin tähän varmasti sanansa sanottavana.

”Niin kuin ennakkoon osattiin odottaa, tässä sarjassa ei mikään tule ilmaiseksi kummallekaan joukkueelle. Katseet käännettiin nopeasti jo keskiviikkoon ja meidän tavoite on selkeä, voittoa haetaan. Urheilutalon parketilla nähdään sisuuntunut ja nälkäinen Hurmos!” lupasi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.