Hurmokselle toinen tappio, puolivälieräsarja katkolla sunnuntaina Joensuussa

Karelian Hurmoksen ja VaLePa:n välisen puolivälieräsarjan toinen osaottelu pelattiin torstaina Sastamalassa. Edellisenä päivänä selkein numeroin tappion kärsinyt Hurmos lähti otteluun vain voitto mielessä ja itseluottamusta täynnä.

Ensimmäiset pallot menivät vielä tasan, kunnes VaLePa näytti samaa laadukasta peliä kuin edellisessäkin ottelussa. Keskitorjujat Hurmos onnistui kyllä pimentämään, mutta vastaavasti laiturikolmikko Matias TihumäkiJiri HänninenSakari Mäkinen mätti hurjat tehot. Kotijoukkueen vastaanotto oli virheetöntä, hyökkääminen tehokasta ja kaiken lisäksi torjuntapisteitäkin kertyi kuusi. Hurmoksen pelaajista Eetu Häyrinen teki neljä pistettä ja Atte Rissanen täräytti kaksi keskihyökkäystä kenttään. Hurmoksen tilastosaldo oli avauserässä murheellinen 9/-6 ja VaLePa voitti erän lukemin 25-16.

Toinen erä oli hyvin samankaltainen, paitsi että VaLePa-hakkuri Tihumäki oli joukkueen suurin tähti tehoilla 10/+9. Keskitorjujista Sebastian Rösler pääsi vauhtiin ja tilastoihin merkittiin tehoiksi 4/+3. Hurmoksen vaikeudet pohjautuivat vastaanottoon, eikä puolustuspelikään antanut apuja taistelussa huippuvireistä VaLePa:a vastaan. Petteri Härkönen oli Hurmoksen ykköstähti tehtyään kolme pistettä ilman virheitä, toinen plussalle yltänyt oli yleispelaajana kentälle tullut Ville Louhela, joka ehti tehdä yhden hyökkäyspisteen. Toinen erä kirjattiin VaLePa:lle 25-16.

Kolmannen erän alussa Hurmos sai VaLePa:n vastaanoton hetkeksi vaikeuksiin ja kotijoukkue turvautui aikalisään joensuulaisten johtaessa 8-4. Katkon jälkeisen kavennuspisteen seurauksena syöttämään pääsi Mäkinen, joka viihtyikin sitten viivan takana hyvän tovin. VaLePa hyökkäsi hurjilla 60 prosentin tehoilla, eikä tehnyt juurikaan virheitä. Hurmoksen vastaanotto ei lähtenyt toimimaan missään vaiheessa erää, eikä tästä johtuen hyökkäyksestäkään jäänyt jälkipolville paljoa kerrottavaa. Häyrinen ja Matias Korhonen tekivät kumpikin kolme pistettä, mutta VaLePa:n miehet ylsivät kovemmille lukemille. Mäkinen teki kuusi, Hänninen ja Rösler neljä mieheen ja Tihumäki täydensi hienon ottelunsa kolmella pisteellä. Erän lopputulos 25-14, ottelu 3-0 VaLePa:lle ja ottelusarja tilanteeseen 2-0.

MVP-palkinnoissakin tapahtui toisinto ensimmäisestä ottelusta. Hurmoksen arvokkaimmaksi raati valitsi Tatu Hakkaraisen ja VaLePa:lta kunnian sai Tihumäki. PRO-liberotittelin pokkasi jälleen VaLePa:n Risto Ruohola. Kolmesta voitosta pelattava ottelusarja on katkolla sunnuntaina Joensuussa. Voitolla Hurmos pääsee pelaamaan kotiyleisön edessä heti maanantaina, tappiolla odottaa kesäloma. Mikäli Hurmos voittaa molemmat kotiottelunsa, sarja ratkeaa torstaina Sastamalassa.

”Kaveri tuli vahvalla syötöllä, ei meillä vastaanotto pysynyt mukana riittävällä tasolla. Lähdetään parantamaan omaa tekemistä ja nostetaan kuppiin seuraavalla kerralla. Vaikeista tilanteista vähän paremmin saatiin oma peli takaisin, eikä jääty niihin rypemään. Voihan se olla jännitystäkin, mutta lentopallo on aina lentopalloa” mietiskeli Hurmoksen libero Hakkarainen lehdistötilaisuudessa.

”Tehtiin monta asiaa samalla tavalla kuin eilen. Tänään vastustaja oli enemmän pelissä, meilläkin vähän horjui kolmannessa erässä mutta voitto tuli. Kerätään työn hedelmiä playoffeissa. Sain samanlaisen latauksen peliin kuin eilen. Mennään Joensuuhun sillä asenteella, kuin olisi ensimmäinen peli. Hurmos tulee varmasti kovaa päälle siellä” tuumi puolestaan VaLePa:n hakkuri Tihumäki.

”Jos häviät 0-3 ja saat 16 pistettä kahdessa erässä niin ei siinä paljon seliteltävää jää. VaLePa vei ihan omalla perusvahvalla tekemisellä, eivät he ylipelaa tällä hetkellä. Pelaa riittävän tehokkaasti syöttöruudussa ja sideoutissa ja hyökkäävät tehokkaasti. Arkailtiin alkuun syöttöruudussa ja kolmannen erän alkuun saatiin vähän kaverin vastaanottoa rikki, sen jälkeen kaveri sai kaikki ylös. Ei vaan palanut hyökkäyksistä hyvistä eikä heikoista paikoista. Kyllä meidän pitää vastaanottoon keksiä kotisalissa paljon parempia ratkaisuja. Mukava päästä kotiin pelaamaan, ja kotiyleisö on tukena. Halutaan lähteä sillä asenteella, että sunnuntaina ei ole meidän kauden viimeinen peli” analysoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Numeroita tiiraillessa oli toisinto eilisestä. Saatiin hyvin torjuntoja, mutta ajoittain torjunta meinasi livetä siitä mitä sovittiin. Tosi vahva syöttö meillä. Meidän pitää kehittää keskipelaamista, 50% täydellisellä vastaanotolla pitäisi saada enemmän tehoja keskihyökkäyksillä. Ei missään nimessä voi lähteä takki auki sunnuntaina. Kotisalissa on aina taikaa varsinkin syöttöruudussa. Aggressiivinen oma syöttö, ja katsotaan miten Hurmos siihen vastaa” kommentoi VaLePa:n päävalmentaja Janne Kangaskokko.