Hurmokselle tärkeät kolme pistettä KyKy Betsetin kustannuksella

Lauantaina Joensuussa pelattuun Karelian Hurmoksen ja kyyjärveläisen KyKy Betsetin välisen mestaruusliigaottelun lähtökohdat olivat selkeät. Hurmos lähti hakemaan täyttä pistepottia ja kohentamaan asemiaan taistelussa runkosarjasijoituksista ja oli selkeä ennakkosuosikki sarjan jumbojoukkuetta vastaan.

Hurmos löi ottelulle vakuuttavat alkutahdit Mikko Räsäsen syötettyä neljä ässää, jotka veivät isännät 7-2-johtoon. Päävastuun pisteiden teosta kantoi kuitenkin kapteeni Eetu Häyrinen, joka nautti täysin rinnoin passari Lasse Jylhän tarjoilusta ja teki erään tehot 10/+10. Näyttäviä hyökkäyksiä KyKy Betsetin kenttään päätti myös Nuutti Niinivaara. Hurmos pelasi kaiken kaikkiaan erinomaisen erän ja lahjoitti vieraille vain yhden pisteen suoralla virheellä. KyKy Betsetin ykkösmies oli hakkuri Oskari Keskinen, jolle kertyi kahdeksan pistettä ilman virheitä. Hurmos vei Häyrisen johdolla erän nimiinsä lukemin 25-13.

Toisen erän alussa Hurmos teki ne virheet, jotka avauserässä jäivät tekemättä. KyKy-Betset siirtyi Aivars Petrusevicsin hyökkäyksellä 9-7-johtoon, mutta Hurmoksen torjuntapisteet käänsivät erää kotijoukkueen suuntaan. Janne Marttila tykitti ässällä taululle lukemat 13-11, mutta vahvan erän pelannut Petrusevics otti joukkuettaan reppuselkään ja Kyyjärven ylpeys nousi vielä kerran johtoon. Hurmoksen torjunta oli seuraavassa hetkessä oikealla paikalla ja erän lopun kotijoukkue pelasi vahvasti. KyKy-Betset taisteli minkä pystyi, mutta Marttila hyökkäsi erän Hurmokselle 25-23.

Kolmas erä alkoi tasaisissa merkeissä Hurmoksen kuitenkin johtaessa pisteellä tai kahdella. Kotijoukkue otti kyyjärveläisistä niskalenkin Häyrisen kahdella perättäisellä ässäsyötöllä, joiden jälkeen Hurmos johti 15-11. Piste-ero kasvoi KyKy-Betsetin virheiden myötä ja Hurmos pääsi loppua kohden myös kierrättämään kokoonpanoa. Ensin kentälle otettiin Matias Korhonen ja hetken kuluttua Niko-Matias Puhakka. Vaihdot eivät Hurmosta sekoittaneet ja läpi ottelun erinomaisesti esiintynyt Häyrinen iski ratkaisupallon kenttään. Hurmoksen hahmoja kolmannessa erässä olivat Häyrisen ohella keskitorjujat Niinivaara ja Atte Rissanen, ja varsinkin Niinivaaran hyökkäykset olivat KyKy-Betsetille myrkkyä.

Hurmos nousi 3-0 (25-13, 25-23, 25-20) –voitolla sarjataulukossa neljänneksi ohi Tiikereiden ja Hurrikaanin. Tilanne on erittäin tasainen taulukon sijoilla 4-7, sillä Savo Volleylläkin on vielä sanansa sanottavana. Viikon kuluttua Joensuussa nähdäänkin tärkeä ottelu savolaisten saapuessa urheilutalolle. Molemmat Itä-Suomen derbyt tällä kaudella on vienyt Hurmos, joten lähtökohdat ovat erittäin mielenkiintoiset.

”Ei siitä paljon jäänyt käteen, toinen erä pystyttiin haastamaan mutta ensimmäinen ja kolmas oltiin vastaantulijoita. Kaveri syötti hyvin, siitä propsit heille. Hurmos pelasi hyvin” tiivisti KyKy Betsetin hakkuri Keskinen lehdistötilaisuudessa.

”Tultiin hyvin sisään matsiin ja Mikon syöttövuorolla rallateltiin eka erä, toisessa päästettiin vähän kaveri mukaan omilla virheillä mutta hoidettiin erien loput. Hyvillä fiiliksillä mennään eteenpäin, hieno mahdollisuus, kun tulee tiukkoja pelejä runkosarjan loppuun. Hienot ajat on edessä” tuumi Hurmoksen hakkuri Häyrinen.

”Ensimmäisessä erässä Hurmoksella oli tosi hyvä syöttö, meidän vastaanotto ei toiminut siinä. Toinen erä oli parempi, vastaanotto toimi ja syöttö mutta teimme omia virheitä erän lopussa. Kolmannessa erässä taas vastaanotto heikkeni, syöttö-vastaanotossa kaveri oli parempi. Paljon parempi torjunta meillä oli kuin viimeksi Hurmosta vastaan. Tarvitaan kuitenkin enemmän torjuntoja kun noin paljon passataan laitaan” analysoi KyKy Betsetin päävalmentaja Eduard Venski

”Syötettiin aika vahvasti ja pidettiin paine kaverilla. Maltettiin ensimmäisessä erässä hyökätä fiksusti. Hyökkäystehot vähän tipahti, olisi pitänyt tuolla vastaanotolla hyökätä tehokkaammin nuo kaksi viimeistä erää. Riitti tänään, tällaiset pelit varsinkin tuon ensimmäisen erän jälkeen vaatii myös pääkopalta paljon” kiteytti Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.