Hurmokselle sarjapiste täyspitkän illan päätteeksi

Karelian Hurmos ja Hurrikaani-Loimaa järjestivät Joensuun urheilutalolla huiman lentopallospektaakkelin, joka kesti kaikkine käänteineen kaksi ja puoli tuntia. Yleisörajoituksista johtuen Joensuun kaupungin isännöimään otteluun saapui 41 katsojaa, jotka saivat jännitystä koko rahan edestä.

Ensimmäinen erä oli tasaista peliä aina puoliväliin saakka. Hurmoksen
Eetu Häyrinen ja Hurrikaanin Antti Ropponen takoivat pisteitä vuorotahtia, ja Atte Rissanen piti myös pisteillään Hurmosta mukana pelissä. Molemmin puolin verkkoa vastaanotto oli hyvällä tasolla, eikä hyökkäyspeliäkään voi moittia. Erän ratkaisu nähtiin Hurrikaanin siirtyessä 16-15-johtoon ja Santeri Välimaan asteltua syöttövuoroon. Tuo syöttöputki venähti viiteen pisteeseen, ja loppu oli kosmetiikkaa. Hurrikaanin vei avauserän nimiinsä lopulta 25-20.

Toisen erän alussa kotijoukkueen libero
Tatu Hakkarainen esitti mainiota puolustuspeliä, mutta Hurrikaani onnistui hieman Hurmosta paremmin monessa asiassa. Kahden pisteen johto suli kuitenkin nopeasti Jere Heiskasen onnistuessa hyökkäyksissään. Vieraiden hakkuri Ropponen jatkoi monipuolista ja tehokasta hyökkäyspeliä johtaen loimaalaiset muutaman pisteen etumatkalle. Hurmos otti erän lopussa eroa kiinni kolmella torjunnalla, mutta aivan loppuun saakka se ei kantanut ja tauolle siirryttiin Hurrikaanin 2-0-johdossa.

Kolmanteen erään tuli uudestisyntynyt Hurmos. Isäntien hyökkäyspeli toimi tehokkaasti, ja valotaululla loistivat 9-6-johtolukemat. Kentälle tullut
Matias Korhonen oli vahvalla pelipäällä alussa, Heiskanen ja Häyrinen vastasivat erän loppupuolen tykityksestä. Selvästi omia virheitä vähentänyt Hurmos piti erän loppuun saakka langat käsissään, eikä luopunut erävoitosta. Lukemat 25-22 antoivat ottelulle jatkoa.

Neljännen erän alussa Hurrikaani oli nälkäisempi ja nousi 8-4-johtoon Hurmoksen suosiollisella avustuksella. Myös vieraiden tiivis kenttäpuolustus aiheutti kotijoukkueelle harmaita hiuksia. Piste kerrallaan Hurmos alkoi kuroa eroa kiinni, ja Häyrisen kaksi perättäistä hyökkäyspistettä sytyttivät Hurmosta entisestään. Erän puolivälissä oltiin tasoissa, mutta Hurrikaani karkasi vielä 20-17-johtoon Ropposen ässäsyötöillä. Häyrisen vahva vire kantoi Hurmoksen kuitenkin ensimmäisenä eräpallotilanteeseen, ja viidenteen erään mentiin kotijoukkueen 26-24-erävoitolla.

Ratkaisuerässä Hurmos oli aluksi vaikeuksissa. Molemmin puolin hyökkäys oli jälleen avainasemassa Hurrikaanin onnistuessa siinä lajissa hieman paremmin. Ottelu näytti jo ratkenneen vieraiden torjuessa tilanteeksi 12-6. Sitten iski
Lasse Jylhä vastapalloon ja Joonas Ryhänen korvasi syöttövuorossa Heiskasen. Ryhänen sai vaikeilla leijasyötöillä Hurrikaanin vastaanoton sekaisin ja Hurmos nousi pisteen päähän. Viimeiset pisteet vei kuitenkin Hurrikaani, ja Hurmoksen oli tyytyminen yhteen sarjapisteeseen ja katkeraan 13-15-erätappioon.

”Kyllä varmasti olisi ollut yleisöön menevä peli ja jos yleisöä olisi ollut, niin tunnelma olisi ollut h****tinmoinen. Ei ehkä ihan parasta peliä mihin pystytään, mutta ollaan iloisia voitosta. Kaksi ekaa erää vähän niin kuin saatiin, ne oli sellaista räiskimistä. Pakko nostaa hattua Hurmokselle, kun pystyivät nostamaan tasoa pelin aikana” kommentoi Hurrikaanin MVP, hakkuri Ropponen

”Ei tappio ikinä tyydytä, mutta tämän päivän saalis oli tämä meillä. Ei riittänyt. Mentiin kuitenkin eteenpäin loppua kohti. Voittaminen pitää ansaita, sille tielle ei ihan vain palata. Näen, että meillä on oikea suunta tekemisessä. Jaksetaan painaa hommia, niin voittoja tulee” tuumi Hurmoksen MVP Häyrinen.

”Koitetaan saada pulssia ja verenpainetta laskemaan. Kaksi ekaa erää oli meidän hallinnassa, mutta pidettiin omilla hölmöilyillä vastustaja mukana. Se vähäinenkin hyvä tekeminen loppui kolmannessa erässä ja menetettiin ote pelistä. Onneksi saatiin viides erä. Olisi toivonut, että järkevä peli olisi jatkunut loppuun asti. Yleisö olisi varmasti tykännyt, valmentajat eivät ehkä niinkään” tuumi Hurrikaanin päävalmentaja
Jussi Heino

”Harmittaa erittäin paljon, varsinkin pelin alku. Hurrikaani teki perusjuttuja paremmin, me räiskittiin. Toki Hurrikaani antoi meille avaimet jopa noiden erien voittoon. Käytiin pitkällä erätauolla pukukopissa asioita läpi, jääköön salaisuudeksi mitä siellä puhuttiin. Tämän verran ansaittiin tänään. Muutamassa tilanteessa perusasiat hajoilevat, mutta pitää tehdä asioita paremmin joka päivä treeneissä” analysoi Hurmoksen päävalmentaja
Matti Alatalo.

Karelian Hurmos – Hurrikaani Loimaa

2-3 (20-25, 22-25, 25-22, 26-24, 13-15)
Koti: Häyrinen 28/+19, Heiskanen 15/+4, Korhonen 11/+4
Vieras: Ropponen 29/+19, Muukkonen 13/+6, Marttila 13/+1
Ässät 4-7, syöttövirheet 20-12, torjunnat 9-11, hyökkäys% 43-43, vastaanotto% 62-53