Hurmokselle Rovaniemeltä kolme pistettä ja Suomen Cupin puolivälieräpaikka

Karelian Hurmos vieraili Rovaniemellä Team Lakkapään vieraana perjantai-illan ottelussa. Panoksia pelissä oli varsin riittävästi, sillä sarjapisteiden lisäksi voittaja kuittaisi itselleen paikan Suomen Cupin kahdeksan parhaan joukossa.

Ensimmäisen erän alku oli Hurmokselle vaikea, kuten se monelle joukkueelle Rovaniemellä on. Lakkapää hyökkäsi tehokkaasti keskikaistalta ja hakkuri Fredric Gustavsson takoi pallon toisensa jälkeen Hurmoksen kenttään. Vieraiden hyökkäyspelikään ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla, joten Lakkapää voitti avauserän suhteellisen selkeästi.

Hurmos oli päässyt peliin mukaan avauserän loppupuolella, ja se jatkoi toisessa erässä siitä mihin oli jäänyt. Todella vähillä virheillä pelannut vierasjoukkue syötti neljä ässää ja nosti hyökkäystehojaan roimasti. Myös vastaanotto parani, joten Hurmos nappasi komean erävoiton tasoittaen isot pisteen 1-1:een.

Kolmannen erän alku oli vieraiden näkökulmasta surkea. Lakkapään johtaessa 1-5 päävalmentaja Matti Alatalo herätteli joukkuetta aikalisällä, ja Hurmos nousi jälleen mukaan voittotaisteluun. Ensin peli tasoittui ja Lakkapää pysyi muutaman pisteen johdossa, mutta erän lopussa Matias Korhosen vahva syöttövuoro vei vieraat eräpallotilanteeseen ja kantoi lopulta erävoittoon saakka.

Neljännessä erässä Hurmos oli niskan päällä alusta loppuun. Eetu Häyrinen ja Jere Heiskanen mursivat Lakkapään torjunta-puolustuspelin tehokkailla hyökkäyksillä, eikä kotijoukkue päässyt enää hyökkäämään vastaavilla tehoilla kuin ottelun alussa. Hurmos myös puolusti riittävän määrän palloja pelattavaksi, mikä osaltaan mahdollisti erän ja ottelun voiton.

Hurmos kuittasi ottelusta täydet pisteet ja Cupin puolivälieräpaikan lukemin 3-1 (20-25, 25-19, 25-21, 25-22). MVP-tittelit annettiin Heiskaselle ja Gustavssonille täysin ansaitusti. PRO-liberoksi nostettiin Tatu Hakkarainen, joka kesti Lakkapään hurjan syöttöpommituksen erinomaisesti ja otti useita tärkeitä puolustuksia.

”Meidän pelaaminen on ollut vähän käsijarru päällä pelaamista. Lakkapää oli alussa hyvä, mutta saimme onneksi pelin käännettyä. Meidän pitää pystyä pelaaman tasaisemmin, jos haluamme kärkijoukkueita haastaa. Olemme tavoitteidemme kanssa aikataulussa. Oli mukava pelata Suomen parhaassa hallissa Rovaniemellä” jutteli Hurmos-hakkuri Häyrinen lehdistötilaisuudessa.

”Erien alut ovat olleet välillä meille vaikeita. Tänään onnistuimme aluissa hyvin, mutta joka erässä tuli lapsuksia. Kolmannen erän lopulla vastaanotto kyykkäsi ja menetimme sen erän. Se harmittaa tässä pelissä eniten. Uskon joukkueeseen on kova. Omaan peliin olen tyytyväinen, vaikka hankalammista paikoista pitäisi saada parempaa passia aikaiseksi” tuumi puolestaan Lakkapään passari Lasse Jäntti.

”Vaikea ottelu oli. Voitto lämmittää mieltä. Kolme pistettä oli tavoitteena, mutta Lakkapää ja Gustavsson erityisesti pisti meidät vaikeuksiin. Onneksi paransimme loppua kohden. Parempaa keskittymistä ja malttia vielä tarvitaan. Suomen Cupissa varmistimme myös jatkopaikan. Itsenäisyyspäivänä saamme Valepan Joensuuhun vieraaksi Cupin puolivälierässä” analysoi Hurmoksen päävalmentaja Alatalo.

”Tiesimme, ettei pelistä tule helppoa. Vastustaja on päässyt harjoittelemaan keväästä asti yhdessä. Vastaanotossa tuli synkkiä hetkiä, jolloin vastustaja sai tehtyä pisteitä. Ottelun ratkaisevin tekijä oli meidän vastaanottomme ajoittainen rikkoutuminen, mikä vei henkeä kentältä. Olen moneen osa-alueeseen tyytyväinen. Onnistuimme hyökkäämään muidenkin kuin Gustavssonin kautta. Bryton Codd sopii hyvin joukkueeseen, vaikka on ollut mukana vasta kolme päivää. Miikka Lemola on ensi viikon vielä poissa” kertasi Lakkapään valmentaja Luis Salgado ottelun tapahtumia.

Hurmos nousi voitolla sarjataulukossa kolmanneksi. Seuraavan kerran joukkue nähdään tositoimissa tulevana perjantaina 19.11. klo 18:30 alkaen Joensuun Urheilutalolla, jonne saapuu vieraaksi sarjanousija TUTO Volley.