hurmokselle kylmää kyytiä playoff-avauksessa

Mestaruusliigan pudotuspelit alkoivat keskiviikkona. Karelian Hurmoksen vastustaja on VaLePa, jonka vieraana pelattiin ensimmäinen osaottelu. Hurmos oli saanut miehiä takaisin kokoonpanoon pienten sairastelujen jälkeen, ja VaLePa:kin sai jalkeille runkosarjasta tutun miehistön.

Ensimmäisessä erässä näkyi selvästi, kumpi joukkueista on pelannut ennenkin pudotuspelejä. Hurmoksen peli ei lähtenyt millään käyntiin ja VaLePa pääsi hallitsemaan kentän tapahtumia aivan miten tahtoi. Kova syöttö rikkoi Hurmoksen vastaanoton, ja jatkopalloista kotijoukkue hyökkäsi hurjilla tehoilla. Erän loppulukemat 25-9 eivät jätä spekuloinnille sijaa. VaLePa:n tehokkain pelaaja oli peräti neljä torjuntaa napannut Matias Tihumäki tehoilla 6/+5, tehokkaasti hyökännyt ja syötöllään Hurmokselle päänvaivaa aiheuttanut Jiri Hänninen takoit tehot 4/+4.

Toisessa erässä Hurmos oli aluksi hyvin pelissä mukana, ja se johtikin hetken. Erän puolivälissä Hännisen syöttövuoro käänsi voimasuhteet, ja VaLePa meni menojaan. Kotijoukkueen loistava vastaanottopeli antoi passari Mikko Eskolle kaikki mahdolliset kortit käteen, ja kokenut pelintekijä löysikin tehokkaita hyökkääjiä joka puolelta. Hänninen teki erään kuusi pistettä, Sakari Mäkinen viisi, Tihumäki ja Severi Savonsalmi neljä Sebastian Röslerinkin yltäessä kolmeen pisteeseen. Hurmoksen yksinäinen sankari oli Eetu Häyrinen tehoilla 7/+5. Edes vaihdosta kentälle tulleet Lasse Jylhä ja Ville Louhela eivät kyenneet sekoittamaan VaLePa:n peliä ja erä kirjattiin kotijoukkueelle lukemin 25-18.

Kolmatta erää vei alusta lähtien VaLePa. Hurmos oli vastaanoton kanssa vielä edellisiä eriä pahemmassa pulassa, mistä toki kunnia myös kotijoukkueen mainiolle syöttöpelille. Erän tähtihetki joensuulaissilmin oli heti erän alussa, kun Petteri Härkönen ja Atte Rissanen ottivat Savonsalmen kolmesti peräkkäin kiinni verkolla. Sen jälkeen onnistumiset olivat yksittäisiä, eikä Hurmos päässyt Eskon monipuoliseen pelinrakenteluun millään mukaan. Tihumäki nautti tarjoilusta tehden kuusi pistettä ilman virheitä, niin ikään Mäkinen ylsi kuuteen pisteeseen. Hurmoksen tehokkain oli Matias Korhonen kirjautettuaan tilastoihin lukemat 4/+2, Louhela teki kolme pistettä mutta teholukema painui pisteen verran pakkaselle. Erä päättyi VaLePa:n eduksi 25-18 ja koko ottelu 3-0, tulos ei jättänyt ilmaan kysymyksiä illan paremmasta joukkueesta.

Hurmos lähtee torstain otteluun takaa-ajoasemasta. Keskiviikkona MVP-palkinnot jaettiin Hurmoksen Tatu Hakkaraiselle, joka otti mainioita puolustuksia sekä VaLePa:n Tihumäelle, joka jatkoi siitä mihin runkosarjan päätösottelussa jäi. PRO-liberoksi nimettiin Risto Ruohola. Yleisöä Vexve-areenalle oli saapunut 409 silmäparia.

”Kaveri oli parempi kuin me tänään ja huomenna lähdetään uudellaan haastamaan. Tänään ei pysytty VaLePan perässä. Vastaanottopelaamista pitää parantaa ja hyökkäykseen lisää tehoja” analysoi Hakkarainen lehdistötilaisuudessa.

”Syötettiin kovaa ja lyötiin kovaa, siitä otettiin voitto” tiivisti Tihumäki.

”Tänään ei jäänyt jossiteltavaa. VaLePa oli hyvin keskittynyt ja ottivat meiltä kaikki eväät pois tänään. Meillä oli alussa hieman jännitystä. Pitää huomiseen otteluun reagoida ja huomenna nähdään parempi Hurmos” kommentoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Todella hyvä lataus ja fokus tekemiseen. Tehtiin hyviä asioita ja suorituksia ja tulos näytti hyvältä. Kyllä meillä Esko on selkeä johtaja meidän joukkueessa ja toimii loistavana esimerkkinä. Teemana on parantaa peli peliltä ja kasvaa joukkueena ja peli kehittyy samalla” tuumi VaLePa:n päävalmentaja Janne Kangaskokko.