Hurmokselle komea voitto vuoden viimeisessä kotiottelussa

Karelian Hurmoksen kalenterivuoden 2022 viimeinen kotiottelu pelattiin lauantaina Joensuun urheilutalolla. Vieraaksi oli saapunut Kyyjärven ylpeys KyKy BetSet, joka ei ole lähtenyt täksi kaudeksi Mestaruusliigaan vain haistelemaan tunnelmaa. Hallille saavuttaessa molemmilla joukkueilla oli vain voitto mielessä.

Vierasjoukkue tuli peliin terävästi ja johti avauserän alkuun 9-5. Hurmos sai kuitenkin nopeasti juonesta kiinni, ja hurjan erän pelannut Eetu Häyrinen johdatti joukkueen kuskin paikalle. Vahvaa tulitukea antoivat Mikko Räsänen ja Janne Marttila, jotka hyökkäsivät tehokkaasti ja nostivat vastaanotot tarkasti. Liberona pelannut Matias Korhonen kaivoi hyviä puolustuksia ja täytti takakenttää mainiosti. Erän loppupuoli oli Hurmoksen näytöstä, eikä KyKy BetSet kyennyt siihen vastaamaan. Vieraiden tehomiehiä olivat Kasper Pennanen ja Aivars Petrusevics, mutta lisää olisi kaivattu. Hurmos voitti erän lopulta 25-19.

Toisessa erässä Hurmos johti käytännössä alusta loppuun. Johtotähtenä tuikki Nuutti Niinivaara, joka mätti keskitorjujalle hurjat tehot 9/+8, muu joukkue onnistui tasaisesti taustalla. Hurmoksen vastaanotto toimi edelleen hyvin ja hyökkäyksistä pisteeseen päättyi peräti 63%. Kyyjärveläisten ykköstykkinä hääri Petrusevics ja Tommi Siirilä sekä hakkuriksi vaihdettu Olli Saarenmaa ylsivät kolmeen pisteeseen, mutta se ei ollut tarpeeksi väkivahvaa kotijoukkuetta vastaan. Loppulukemat kirjattiin Hurmokselle 25-20.

Pitkältä tauolta kentälle palasi entistä kovempi Hurmos. Alkuun taululla komeilivat johtolukemat 9-1 ja erän suunta oli selvä. Pienen nousun KyKy BetSet sai aikaiseksi, mutta ei pystynyt haastamaan Hurmosta. Kotijoukkueen pisteet jakautuivat edellisiä eriä tasaisemmin Häyrisen ja Räsäsen tehtyä viisi pistettä, neljä merkintää tilastoihin kirjauttivat Marttila ja Atte Rissanen, joka esitteli monipuolista hyökkäysvalikoimaansa lähes koko leveydeltä. Hurmos vei erän näytöstyyliin 25-13 ja koko ottelun 3-0 (25-19, 25-20, 25-13).

”Hurmoksella oli parempi puolustus ja syöttö. Vaikea pelata heitä vastaan, ehkä ensi kerralla sitten. Oli kiva palata Joensuuhun ja pelata taas täällä” tuumi KyKy BetSetin MVP:nä palkittu Petrusevics.

”Taas muutaman pelin jälkeen saatiin alusta loppuun ehjä peli vähillä virheillä, niin tuolta se sitten näyttää. Pojat tekivät minulle työn helpoksi, vastaanotto toimi ja pojat tappoivat palloa” tiivisti Hurmoksen MVP, passari Niko Haapakoski.

”Vastustaja pelasi paljon paremmin kuin me. Joskus me pelaamme hyvin ja joskus huonosti, pitäisi olla tasaisempi. Ei ole mahdollista voittaa, jos tekee noin paljon virheitä. Hyvä vastaanottohyökkäys oli kuitenkin välillä” analysoi KyKyBetSetin päävalmentaja Eduard Venski.

”Parannettiin huomattavasti edellisistä peleistä nimenomaan tasaisuudessa. Olen ylpeä joukkueesta, että pystyttiin tekemään tuollainen muutos. Käytiin eilen vähän tekemässä ajatustyötä hallilla, pelattiin tosi vähillä virheillä ja pystyttiin keskikaistalettakin hyödyntämään hyvän vastaanoton ansiosta. Jaksettiin kierrättää palloa ja hakea parempia hyökkäyspaikkoja. Positiivisen puolelle menee syyskausi kotona, nyt pitää vaan viedä se myös vieraskentälle. Siihen on hyvä mahdollisuus heti keskiviikkona” kommentoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo. Hurmos jatkaa syyskautta vielä yhden ottelun verran. Se pelataan Sastamalassa keskiviikkona VaLePa:n vieraana. Kotisaliin Hurmos palaa ensi vuoden puolella, sillä 4.1. pelataan urheilutalolla Savo Volleytä vastaan.