Hurmokselle karu oppitunti Sastamalassa

Pelipäivä on tunnetusti juhlapäivä. Maanantai-iltana tämä konkretisoitui Sastamalassa Vexve-areenan viettäessä 10-vuotisjuhlaa VaLePa:n isännöidessä Karelian Hurmosta kahden kovavireisen joukkueen välisessä mestaruusliigaottelussa. Juhlan paikkoja oli muitakin, sillä VaLePa:n libero Eetu Pennanen palkittiin 400:sta Sakari Mäkinen 300 liigaottelusta. Lisäksi päätuomari Kenneth Aro vislasi 300 liigaottelunsa.

Itse peli ei ollutkaan sitten yhtä juhlaa, paitsi kotijoukkueelle. Avauserässä VaLePa:n hakkuri Urpo Sivula riepotteli Mäkisen kanssa Hurmosta miten tahtoi, eikä vierailta tahtonut onnistua oikein mikään. Pienen hyvän hetken toivat kentälle mukanaan tuplavaihdossa kentälle tulleet Lasse Jylhä ja Niko-Matias Puhakka, ja varsinkin Puhakan syötöt tuottivat hankaluuksia VaLePa:lle. Kotijoukkueen kova suoritustaso takasi kuitenkin lopulta selvän erävoiton.

Toisessa erässä VaLePa nakutti keskikaistalta pisteitä jäätävillä tehoilla. Kun yhtälöön lisätään Sivulan painavat syötöt ja hyökkäykset sekä Karli Allikin virheetön peli, ei Hurmokselle ollut tarjolla kovinkaan suuria mahdollisuuksia. Vierasjoukkue mätti hyökkäyksiä torjuntaan peräti viisi, mikä on yhteen erään suuri määrä. VaLePa:n pelin ainoa heikko kohta oli vastanotto, joskin tilastoihin huonoiksi nostoiksi merkityt pallot olivat kuitenkin Mikko Eskon ulottuvilla kolmen metrin viivan päällä. Eetu Häyrinen ja Mikko Räsänen tekivät kolme pistettä mieheen, mutta siihen onnistumiset sitten pitkälti jäivät.

Kolmannen erän alussa Hurmos roikkui hetken pelissä mukana, mutta VaLePa:n joka puolelta toiminut hyökkäys oli jälleen myrkkyä vieraille. Kotijoukkue onnistui myös murtamaan Hurmoksen vastaanoton totaalisesti ja passari Niko Haapakoskella riitti juostavaa vastaanottoprosentin ollessa yhdeksän (9). Häyrinen esitti muutamia hienoja hyökkäyksiä ja keskitorjujaksi vaihdettu Petteri Härkönen teki tehot 3/+3, samoin Puhakka syötti erän lopussa ässän mutta siihen valopilkut pitkälti jäivät.

”Jokaisen pitää katsoa peiliin, sieltä harjoittelusta se lähtee ja sitten, kun pelataan niin pitää olla valmiita laittamaan oma panos” tiivisti Hurmoksen MVP:nä palkittu Räsänen lehdistötilaisuudessa.

”Pidimme torjunnan ja korkean hyökkäyksen ja saimme hyvän paineen vastustajalle aikaiseksi. Aloitimme toisen erän hyvin ja jatkoimme siitä kolmanteen erään. Vaikka pelaamme paljon, paljon matkustamista lyhyessä ajassa, mutta en ole väsynyt vaan pelasimme hyvin joukkueena” mietiskeli VaLePa:n sentteri Jakob Ekman.

”Erittäin pettynyt olo ja tulosta pitää kunnioittaa. Tulos on ansaittu VaLePalle. Kaikkia osa-alueita pitää parantaa, VaLePa on ammattilaisjoukkue ja ansaitusti otti voiton. Ensi lauantaina voidaan sanoa, että kentällä on huomattavasti parempi Karelian Hurmos” kommentoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Tyytyväinen olen pelin tulokseen. Saadaan tähän pieni huili ja pystytään myös treenaamaan pari kertaa ennen viikonloppua. Pelin alku oli hyvinkin hermostunutta, mutta painotettiin malttia ja ei tehty liikaa omia virheitä. Monta tavoitetta olemme saavuttaneet tässä lyhyenä aikana, mutta tästä taas eteenpäin. Tässä tulossa ensimmäinen tuplaviikonloppu ja siihen luodaan katseet” tuumi VaLePa:n päävalmentaja Janne Kangaskokko.

Hurmoksen kausi jatkuu neljällä perättäisellä kotiottelulla, joista ensimmäisessä se kohtaa uudelleen VaLePa:n lauantaina 26.11. klo 17:00 alkavassa ottelussa.

VaLePa Sastamala Tampere – Karelian Hurmos 3-0
25–19, 25–14, 25–17)

Koti: Sivula 17/+14, Ekman 11/+7, Mäkinen 11/+4

Vieras: Häyrinen 10/+1, Räsänen 9/-4, Härkönen ja Niinivaara 3/+3