Hurmokselle huima työvoitto Kokkolassa – TIIKERIT-HURMOS 1-3

Karelian Hurmos vieraili sunnuntaina Hollihaan liikuntahallissa, jossa se kohtasi Kokkolan Tiikerit.

Ottelun alku oli Hurmokselta tahmea. Tiikerit napsi useamman torjunnan heti ensimmäisen erän alkuun ja oli selvästi niskan päällä erän puoliväliin saakka. Vähitellen Hurmos sai peliään kasaan, eikä se päästänyt kotijoukkuetta helpolla. Vahva alku kuitenkin riitti takaamaan Tiikereille erävoiton.

Toinen erä alkoi Hurmoksen hurjalla ilotulituksella. Taululle ilmestyivät 10-1-johtolukemat ja peli eteni täydellisesti vieraiden komennossa. Tiikerit pääsi vielä haastamaan jopa erän voitosta Hurmoksen tehtaillessa sekä omat että vastustajan pisteet, mutta alun etumatka kesti loppuun saakka.

Pitkältä erätauolta siirryttiin tasaiseen kolmanteen erään. Puolimatkan krouviin saavuttaessa Hurmos kiskoi useamman pisteen kaulan vastustajaan ja tahti kiihtyi loppua kohden. Hyökkäyspelissä selkeästi edellä ollut Hurmos onnistui pimentämään Tiikereiden ykköstykit, minkä seurauksena mustapaitainen vierasjoukkue varmisti ottelusta yhden sarjapisteen.

Neljäs erä muistutti hyvin läheisesti toista erää, sillä Hurmos karkasi selkeään johtoon heti alussa. Tiikereille kuitenkin avautui mahdollisuus nousta mukaan peliin vieraiden lukuisilla syöttö- ja hyökkäysvirheillä. Erän lopusta saatiin vielä hurja jännitysnäytelmä tilanteessa 21-23, kun pitkä palloralli päättyi Tiikereiden kannalta kohtalokkaaseen hyökkäysvirheeseen. Ensimmäinen ottelupallo ei vielä tuottanut tulosta, mutta toisen Jere Heiskanen naulasi kenttään.

Hurmos haki seurahistorian ensimmäisen voittonsa Kokkolasta lukemin 3-1 (20-25, 25-20, 25-19, 25-22) ja lähti kotimatkalle kolme sarjapistettä taskussaan. Tilastoissa esiin nousivat Heiskanen (31/+20), Matias Korhonen (17/+11) ja Eetu Häyrinen (15/+1). Tiikereiden pistepörssin kärkinimeksi nousi Arttu Tupeli (12/+3). Ottelun MVP-pelaajina palkittiin Hurmoksesta Heiskanen ja Tiikereistä libero Ville Sihvonen, joka valittiin myös PRO-liberoksi.

”Meillä oli vähän heikko startti. Hyvin saatiin kuitenkin siitä käännettyä. Haluttiin voittaa. Kiitoksia Lasselle (Jylhä), antoi hyvin ruokaa” tiivisti yleispelaaja Heiskanen ottelun tapahtumia.

”Totta kai voitto Kokkolasta lämmittää. Ajoittain hyökkäys toimi hyvin, mutta välillä kaivataan malttia. Pitää pystyä kehittämään peliä vielä” kommentoi puolestaan Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Hurmos oli todella hyvä. Ei päästy omalle tasolle, mutta Hurmos oli puolustuspelissä parempi ja Jere hurjan noilla pisteillä” kertoili ajatuksiaan Tiikereiden libero Sihvonen.

”Hurmos oli erittäin hyvä tänään. Kolme pääjuttua: 75 puolustusta, Lassen passipeli oli loistavaa ja Jere Heiskasen hyökkäyspeli upeata. Meiltä ei kaikki sujunut ihan toivotusti” totesi Tiikerit-luotsi Mikko Keskisipilä.

Seuraavaksi Hurmos kääntää katseet kohti tulevan lauantain kotiottelua Savo Volleytä vastaan. Joensuun urheilutalolla aloitusvihellys kuullaan 16.10. klo 17:00.