Hurmokselle arvokas kotivoitto Hurrikaani-Loimaasta

Karelian Hurmos ja Hurrikaani-Loimaa taistelivat tärkeistä sarjapisteistä keskiviikkoiltana Joensuun urheilutalolla. Hurmoksella oli tavoitteena tiukentaa otettaan sarjataulukon kolmannesta sijasta, Hurrikaani puolestaan hakee nousua neljän parhaan joukkoon. Ennakkoon ottelusta oli odotettavissa tasainen, mutta toisin kävi.

Avauserä oli Hurmoksen juhlaa ja kotijoukkue pelasi ehjää lentopalloa. Ainoa tilastollinen kauneusvirhe erässä löytyy syöttösarakkeesta, sillä virheitä tuli neljä ilman ässäsyöttöjä. Eetu Häyrinen oli hurjassa iskussa tehden tehot 8/+6 ja peräti kolme torjuntaa napannut Atte Rissanen teki vielä lisäksi yhden hyökkäyspisteen. Tehoille nousivat myös Mikko RäsänenNuutti Niinivaara ja aloitusseitsikkoon noussut Lauri Jylhä. Kotijoukkueen hyökkäysprosentti oli kunnioitettavat 62 ja etenkin vastaanoton jälkeen pallot löysivät tiensä Hurrikaani-Loimaan kenttään. Vieraiden tehokkain oli keskitorjuja Mikko Suomalainen lukemilla 3/+2. Erä päättyi Hurmoksen selkeään 25-15-voittoon.

Toisen erän alussa Hurmokselle osui vaikeampi hetki ja Hurrikaani-Loimaa pääsi niskan päälle viihtyen siellä erän puoliväliin saakka. Aleksi Muukkonen takoi pisteen toisensa perään, mutta kotijoukkue ei suostunut luovuttamaan. Käänteentekevä hetki oli palloralli, jonka aikana Häyrinen haki ensin pallon laitamainosten seasta ja Tatu Hakkarainen pelasti seuraavassa hetkessä jalallaan pallon peliin. Hurmos voitti tuon pallon ja sai tarvittavan määrän itseluottamusta erän loppuun. Räsänen oli lähes pitelemätön tehoilla 7/+5 ja Häyrinen säesti viidellä pisteellä. Torjuntakin oli edelleen tiivis ja tuotti neljä suoraa pistettä Hurmokselle. Hurrikaanin kohtaloksi koituivat Hurmoksen vahvan pelin lisäksi virheet, joita se teki erään kahdeksan. Erän loppupuolella Muukkonen sai vielä keltaisen kortin. Pitkälle tauolle mentiin Hurmoksen 2-0-johdossa toisen erän päätyttyä 25-21.

Kolmas erä toisti pitkälti ensimmäisen kaavaa. Hurmos pelasi kurinalaisesti ja hyökkäsi järkevästi, lisäksi vastaanotto oli Hakkaraisen johdolla erinomaisessa vireessä. Hurrikaani sortui erän aikana peräti 10 suoraan virheeseen ja lopussa Räsäsen rajalle pudonnut ässäsyöttö kuumensi Suomalaisen tunteita punaisen kortin arvoisesti. Hurmoksen tehot jakautuivat tasaisesti, kovimmat lukemat (4/+4) iski tauluun Rissanen, neljään pisteeseen ehti myös Räsänen. Niinivaara hyökkäsi hienosti tehden tehot 3/+3. Muukkonen jatkoi päävastuussa Hurrikaanin pistetehtailusta tehoilla 7/+1, mutta apuja ei löytynyt vaihtopenkiltäkään, vaikka erityisesti Atro Berg tuli hyvin peliin mukaan. Erä päättyi Hurmokselle 25-18 ja koko ottelu 3-0.

”Ei oikein missään vaiheessa saatu pääkoppaa mukaan peliin ja suoritukset jäi vaisuksi. Ei päästy kotijoukkueen rytmiin. Ei voi eikä saa laittaa sen piikkiin, että tultiin samana päivänä Joensuuhun. On hyvä vire treeneissä, mutta se pitää saada myös peleihin” kiteytti Hurrikaani-Loimaan parhaana palkittu Nooa Marttila.

”En tiedä oliko torjunta kuin tiiliseinä, kun ei siitä pitäisi mennä mitään läpi. Eikä ollut pelkästään minä vaan koko joukkueena torjuttiin hyvin. Muutenkin hyvä ja ehjä esitys. Vaikka on ollut tiivis ottelutahti, on aika hyvin pystytty lataamaan akkuja” tuumi Hurmoksen parhaan pelaajan palkinnon pokannut Rissanen.

”Joulun jälkeen saatiin ihan hyvä pätkä, saatiin tekemisen taso nopeasti hyvälle tasolle. Tänään toki aika paha ohipeli. Olen tyytyväinen mitä on treeneissä tehty ja pelattiin pari hyvää peliäkin, mutta tällaisia tulee väillä. Taidettiin itse syödä omat aseemme. Fyysisesti oltiin paikalla, mutta pääkoppa taisi jäädä Loimaalle. Pärjättiin syöttö-vastaanottopelissä, mutta hyökkäys jäi miinukselle” kommentoi Hurrikaani-Loimaan päävalmentaja Jani Niskakangas.

”Toisen erän alun jälkeen piti muistuttaa, että pitää tehdä itse työ. En koe, että Hurrikaanilla  tuli ohipeli. Kun kaverilla oli paikka, pystyttiin ottamaan heiltä aseita pois. Oltiin riittävän tehokkaita hyökkäyspuolella ja oltiin suhteellisen kurinalaisia torjunta-puolustuksessa, ehkä oli joitain yksittäisiä tilanteita, missä vähän jäätiin huonoksi käsien kanssa. Kaveri lahjoitti muutamia pinnoja pois. Huomenna aloitetaan valmistautuminen Tiikerit-peliin, siellä on taas uusi haaste” analysoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

Hurmos suuntaa seuraavaksi Kokkolaan, missä se kohtaa Tiikerit tulevana lauantaina. Sen jälkeen on ohjelmassa kahden viikon harjoittelutauko ennen Motonet-areenalla pelattavaa kotiottelua Raision Loimua vastaan. Hurrikaani puolestaan matkustaa lauantaina Vantaa Ducksin vieraaksi.