Hurmoksella ja VaLePa:lla tuplapanos itsenäisyyspäivän ottelussa

Itsenäisyyspäivänä Joensuun urheilutalolla nähdään todellista lentopalloherkkua Karelian Hurmoksen isännöidessä VaLePa:a. Kolmen sarjapisteen lisäksi jaossa on paikka Finnish Teknikum Cupin neljän parhaan joukkoon ja Tampereella pelattavaan Final Four – turnaukseen.

Hurmos on ollut kotisalissa vakuuttava. sillä kuudesta pelatusta kotiottelusta se on voittanut neljä. Kaiken kaikkiaan pisteitä on 11 ottelussa kertynyt 22. VaLePa on eurokiireiden vuoksi pelannut vasta yhdeksän ottelua, joista se on voittanut kaikki. Joukkueet ovat aiempina vuosina kohdanneet seitsemän kertaa ja voitot ovat VaLePa:lle 7-0.

Kokoonpanot ovat hieman eläneet sekä Hurmoksella että VaLePa:lla. Hurmoksen suurin, joskin positiivinen, kysymysmerkki on yleispelaajaosasto, josta löytyy neljä vahvaa vaihtoehtoa. Syksyn ehdoton komeetta ja marraskuun Kuukauden tekijäksi valittu Jere Heiskanen on loistanut jokaisella pelin osa-alueella, ja Markuss Cielavs, Matias Korhonen ja Lauri Jylhä pystyvät tuomaan omilla vahvuuksillaan erilaisia asioita kentälle. Monipuolista osaamista löytyy myös muilta pelipaikoilta.

Vierasjoukkueesta katseet kohdistuvat liigan ykköshakkuriksi povattuun Jerome Crossiin ja ennen kaikkea miehen pelikuntoon. Alkukauden loukkaantumisten jälkeen Cross ehti jo pelata täyden ottelun Savo Volleytä vastaan, mutta Ettaa ja Tiikereitä kurittivat hakkurit Matias Tihumäki ja Alberto Cavasin.Keskitorjujista Mikko Karjarinta ja Severi Savonsalmi saavat tarvittaessa haastajakseen Tuomas Hautalan.”Hieno päivä edessä! Suomen tämän hetken kovin joukkue vastassa, eli hyvä mittari tähän väliin. Helppo vuori ei ole kiivettävänä, mutta mikään ei ole mahdotonta. VaLePalta löytyy vahva ja laaja hyökkäyskalusto, sekä ovat tehokkaita omassa torjunta-puolustus pelaamisessaan. Meillä on tällä hetkellä terveystilanne ja vireys hyvä. Lähdetään nauttimaan pelistä ja antamaan yleisölle viihdyttävä lentisilta urheilutalolla!” ennakoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Tiukka peli tulossa. Hurmos on pelannut erittäin hyvän alkukauden ja on paha vastustaja erityisesti kotonaan. VaLePa:n vire on hyvä ja oma peruspelaaminen on korkealla tasolla. Meille erittäin tärkeä peli cupin jatkopaikan vuoksi. Joukkueen tavoite on voittaa Teknikum Cup” linjasi VaLePa:n päävalmentaja Janne Kangaskokko.

Taistelupari:

Tatu Hakkarainen-Risto Ruohola

Nuoret ja lupaavat liberot kantavat suurta vastuuta joukkueidensa vastaanotto- ja puolustuspelissä. Molemmat ovat esiintyneet vakuuttavasti ja pääsevät nyt haastamaan kovia syöttäjiä. PRO-liberovalintoja Hakkaraisella ja Ruoholalla on seitsemän tällä kaudella, ja he jakavat tilaston neljättä sijaa.

Vastaanottoprosentti: 52-43
Vastaanotot/erä: 8,7-6,5

Karelian Hurmos – VaLePa Sastamala Tampere maanantaina 6.12. klo 18:30 Joensuun urheilutalolla. Hanki liput matsiin kätevästi ja edullisemmin verkosta www.karelianhurmos.fi/liput

Ottelu nähtävissä myös Ruutu+:n välityksellä.