Hurmoksella edessä hieno vierastupla – sunnuntaina VASTASSA sarjakärki Loimu

Karelian Hurmoksen peräti 15 päivän ottelutauko päättyy rytinällä joukkueen matkustaessa Raision kautta Sastamalaan. Hurmos on saanut keskittyä viime viikot laadukkaaseen harjoitteluun ja pääsee mittaamaan osaamistaan kahta sarjan kärkikastiin kuuluvaa joukkuetta vastaan.

Hurmoksen syksy on edennyt vauhdikkaasti ja viimeisestä viidestä ottelusta se on voittanut neljä. Viideskin oli Akaa-Volleytä vastaan lähellä, mutta käteen jäi 2-3-tappio. Sarjasijoitus on kahdeksan pelatun ottelun jälkeen neljäs ja kasassa on kaikkiaan 16 pistettä.

Alkukauden ykköstykkinä on loistanut hakkuri Eetu Häyrinen lähes 20 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Yleispelaaja Mikko Räsäsen keskiarvo on 18,7 pistettä peliä kohden, joten laidoista on paukkunut kovilla tehoilla. Kaksikko hätyyttelee myös ässäsyöttötilaston kärkipaikkoja. Toisen yleispelaajan paikalla on esiintynyt kolmikko Janne Marttila – Matias Korhonen – Lauri Jylhä, jotka kaikki ovat tuoneet omat vahvuutensa peliin. Hurmoksen keskikaista on niin ikään hyvässä vireessä Nuutti Niinivaaran johdolla, Atte Rissanen ja Petteri Härkönen ovat jakaneet vastuuta suoriutuen erinomaisesti. Niko Haapakoski on vastannut passipelistä ja Tatu Hakkarainen on noukkinut liberona mainioita puolustuksia.

Sunnuntain vastustaja Loimu pitää kirjoitushetkellä sarjassa kärkipaikkaa aloitettuaan kauden erittäin vakuuttavasti. 10 ottelua ovat tuoneet 22 pistettä, mutta toisaalta seitsemää perättäistä voittoa on seurannut kolme tappiota, joista viimeisin Kokkolassa Tiikereiden vieraana 0-3.

Loimun kärkimies pisteiden valossa on hakkuri Joonas Jokela, joka on pistepörssin kakkonen ja pisteitä mies on tehnyt ottelua kohden 21,2. Yleispelaajat Sebastian Pozo Hernandez ja Väinö Rahko ovat pelanneet koko joukkueen tapaan hyvän alkukauden ja passari Tomi Saarinen on nauttinut saamastaan vastuusta täysin rinnoin. Keskitorjujaosasto on osittain arvoitus, kun päävastuun kantaneet Eetu Mäki ja Aatu Vihola saavat seurakseen tuoreen yhdysvaltalaisvahvistuksen Seth Golleherin.

Joukkuetason tilastojen perusteella Hurmoksella on hienoinen etulyöntiasema syöttö-vastaanottopelissä, Loimu puolestaan loistaa torjuntapuolella. Hyökkäyksiä Loimu on onnistunut päättämään pisteeksi hieman Hurmosta enemmän, mutta silmiinpistävää on suorien hyökkäysvirheiden vähäinen määrä kummallakin joukkueella. Historian saatossa keskinäisiä kohtaamisia on pelattu yhdeksän, joista voitot ovat Hurmokselle 6-3.

”Kova vierastupla edessä. Loimu on ollut alkukauden hyvässä vireessä ja pelaavat kyllä joka pallon uhrautuvasti loppuun asti, kova työ saadaan tehdä jokaisen pisteen eteen. Meillä on nousujohteinen treenipätkä takana, vireys joukkueessa hyvä ja jokaisella mieli on virkeänä, joten valmiita ollaan kahteen kovaan haasteeseen!” analysoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo lähtökohtia tulevaan tuplaan.

Seuraa heitä:

Hurmos: Janne Marttila

Loimussakin pelannut ja aiemmin hakkurina tunnettu Marttila on löytänyt paikkansa myös yleispelaajana. Vastaanotossa on rauhallisuutta ja hyökkäyksissä tulivoimaa.

Loimu: Joonas Jokela

Loimun hyökkäyspelin kulmakivi kuuluu liigan hakkureiden eliittiin. Kovaa ja järkevästi hyökkäävä Jokela on kova haaste Hurmoksen torjunnalle.