Hurmoksella edessä hieno vierastupla – maanantaina VASTASSA Suomen Cupin puolivälierässä VaLePa

Maanantain ottelu VaLePa:a vastaan on samalla Suomen Cupin puolivälierä, joten panosta riittää. Viime kaudella vastaava Cup-ottelu päättyi Joensuussa Hurmoksen niukkaan 2-3-tappioon, kuten kaikki muutkin runkosarjakohtaamiset. Hurmos näytti kyntensä syyskuussa kaatamalla VaLePa:n Virossa pelatussa turnauksessa ja molempien peli on tuosta hetkestä kehittynyt huimasti, joten asetelmat ovat erittäin mielenkiintoiset. Päästäänpä Vexve-areenalla juhlatunnelmaankin hallin täyttäessä 10 vuotta.

Hallitsevalla Suomen mestari VaLePa:lla on pitänyt kiirettä, sillä 6.11. alkaen ottelu on joukkueelle jo kuudes. Liigassa VaLePa nappasi voitot kotikentällä TUTO Volleyn ja PerPo:n kustannuksella, lauantaina vastassa on Kyky BetSet vieraissa. Näiden lisäksi ohjelmaan mahtui kaksi CEV-cupin ottelua italialaista Modenaa vastaan, jotka jäivät VaLePa:n kauden viimeisiksi europeleiksi. Kirjoitushetkellä kaikkiaan seitsemän runkosarjaottelua pelannut VaLePa on sarjataulukon kolmannella sijalla 17 pisteellä.

VaLePa:n kaksi selkeästi parasta pistemiestä erää kohden ovat suomalaiselle lentopallokansalle tutut Urpo Sivula ja Sakari Mäkinen. Laiturikolmikon täydentää virolainen Karli Allik, jonka erikoisosaamista on syöttöpeli ja vastaanotto. Passarina peliä pyörittää Mikko Esko ja keskitorjujista on mistä valita: pituutta Mikko KarjarinnaltaSeveri Savonsalmelta ja Jakob Ekmanilta on kaikilta mitattu 210 senttiä. Liberoksi VaLePa hankki Oulusta paremmin yleispelaajana tunnetun Eetu Pennasen, joka on sopeutunut uudelle pelipaikalle nopeasti. Ykkösnyrkkiä haastavat yleispelaajat Ben-Simon BoninJiri Leinonen ja Raivis Oiguss, toisena passaria peliä pyörittää tarvittaessa Joel Laakso. Toinen hakkuri joukkueessa on Tino Vuori.

”Valepa on laadukas joukkue ja ovat tehokkaita syöttöruudussa sekä hyökkäyspelissä. Samalla ottelussa on panoksena pääsy Cupin Final4-turnaukseen, joka tuo oman lisämausteensa maanantai-iltaan” kommentoi Alatalo tuplan toista ottelua.

Joukkuetilastoissa Hurmoksen ja VaLePa:n erot ovat melko pieniä, eikä niiden perusteella voi nimetä ennakkosuosikkia. Avainrooliin saattaakin nousta palautuminen: Hurmokselle ottelu on vierastuplan jälkimmäinen ja VaLePa:kin on pelannut kahteen viikkoon paljon. Kummalta puolelta verkkoa löytyvät tuoreemmat miehet? Voitto maistuisi Hurmokselle, sillä virallisista otteluista kaikki 13 on voittanut VaLePa.

Seuraa heitä:

Hurmos: Niko Haapakoski

Passari Haapakoskella on iso rooli VaLePa:n torjunnan hajottamisessa. Hurmos on vahvoilla, jos vastaanotto antaa Haapakoskelle mahdollisuuden pelata 1 vastaan 1–tilanteita hyökkääjille.

VaLePa: Sakari Mäkinen

Vexve-areenan pomppukone Mäkinen on erinomaisen taitava hyökkääjä ja aiheuttaa päänsärkyä niin torjunnalle kuin puolustajillekin monipuolisilla ratkaisuilla.