Hurmos valmiina tuplaviikonloppuun – lauantaina vastassa TUTO Volley

Kauden 3-2-voitolla Perungan Pojista avannut Karelian Hurmos pelaa runkosarjan toisen ja kolmannen ottelun vieraskentällä. Tuplaviikonloppu alkaa lauantaina Turussa TUTO Volleytä vastaan ja sunnuntaina matka jatkuu Loimaalle Hurrikaanin vieraaksi.

Sekä Hurmos että TUTO Volley ovat pelanneet yhden ottelun. Hurmos voitti kotikentällä PerPo:n värikkäiden vaiheiden jälkeen, TUTO Volley puolestaan kärsi 1-3-tappion kotonaan paikalliskilpailija Raision Loimulle. Kummankaan joukkueen peli ei ollut vielä valmista ja onkin mielenkiintoista nähdä, millaisia askeleita viikossa on ehditty ottaa. Historian saatossa Hurmos ja TUTO Volley ovat kohdanneet kahdeksan kertaa, voitot näistä ovat Hurmoksen eduksi 5-3. Viime kauden kolmesta kohtaamisesta TUTO Volley kuitenkin vei nimiinsä kaksi.

TUTO Volleyssä puhalsivat keväällä muutoksen tuulet, kun valmentajaksi pestattiin Etta-legenda Olli Kuoksa. Pelaajistossa oli myös hieman vaihtuvuutta. Nimekkäin hankinta on maajoukkuepassari Akseli Lankinen, joka palasi Suomeen muutaman vuoden ulkomaankiertueen jälkeen. Hakkuriksi TUTO Volley pestasi VaLePa:ssa Suomen mestaruuden voittaneen Matias Tihumäen, joskin kyseisellä pelipaikalla esiintyi kolme eri miestä kauden avausottelussa. Heistä esiin nousee nuori, vasta 17-vuotias William Groffier, joka lukeutuu maan lupaavimpiin junioreihin. Libero-osasto meni Turussa myös uusiksi ja takakentän erikoismiehiksi TUTO Volley löysi Tiikereistä Ville Sihvosen ja VaLePa:sta Risto Ruoholan. Uusia keskitorjujia joukkueeseen tuli kaksi: Tiikereistä Roope Keskinen ja Hurmoksesta Eetu Lähteenmäki.

TUTO Volley avausseitsikko on mielenkiintoinen. Lankinen aloittanee passarina, yleispelaajista Antti Karttunen oli hyvässä iskussa Loimua vastaan ja Tuomas Siirilä täyttänee toisen paikan. Keskitorjujiksi Kuoksa marssittaa todennäköisesti Keskisen ja Tatu Vuorenmaan. Kysymysmerkkejä löytyy hakkurin ja liberon pelipaikoilta. Ristipaikalle on varaa mistä valita: Tihumäki, vakuuttavan liigadebyytin tehnyt Groffier, kokeneempi konkari Karri Sihvonen tai sitten Kuoksa kaivaa taskustaan jonkinlaisen yllätyskortin. Aloittavaa libero on myös haastavaa arvuutella, sillä sekä Sihvonen että Ruohola ovat hyviä vaihtoehtoja. Sihvonen pelasi koko ottelun Loimua vastaan.

Hurmos aloitti PerPo-ottelun seitsikolla, jossa passit tarjoili Niko Haapakoski, yleispelaajina toimivat Matias Korhonen ja Janne Marttila, keskitorjujina Nuutti Niinivaara ja Petteri Härkönen, hakkurina Eetu Häyrinen ja liberona Tatu Hakkarainen. Hurmoksen laajasta kokoonpanosta löytyi myös erittäin päteviä miehiä kentälle ottelun aikana. Liigadebytantti Niko-Matias Puhakka säväytti hakkurin paikalla tultuaan Lasse Jylhän kanssa tuplavaihdossa kentälle ja yleispelaajana pitkän tauon jälkeen reilun erän verran pelannut Lauri Jylhä osoitti olevansa hyvässä kunnossa. Vielä paljastamattomia kortteja tälle kaudelle ovat yleispelaaja Mikko Räsänen ja keskitorjuja Atte Rissanen. Hurmoksen kokoonpanon elämistä tai vastaavasti pysyvyyttä sopiikin arvuutella ja seurata viikonlopun aikana.

”Mukava päästä pelaamaan Nikoa, Nuuttia ja Jannea vastaan. Poikien kanssa on tullut aika pitkä tie kuljettua kuitenkin. Kova on vaste mutta uskon, että pystytään parantamaan Loimu-pelistä, mikä voi riittää ottelun voittamiseen” tuumi TUTO Volleyn päävalmentaja Kuoksa.

Seuraa heitä:

Hurmos: Eetu Häyrinen

Häyrinen oli Hurmoksen ehdoton ykköstykki PerPo:a vastaan tehoilla 24/+18. Yhteistyö Haapakosken kanssa toimi mainiosti. Tekeekö Häyrinen yhtä suuren osan Hurmoksen pisteistä myös TUTO Volleyta vastaan?

TUTO Volley: Akseli Lankinen

Valtakunnan kärkipassareihin lukeutuva Lankinen on yksi kauden mielenkiintoisimpia pelaajia. Mistä myös kovan hybridisyötön taitava pelintekijä löytää kuumat hyökkääjät?

TUTO Volley – Karelian Hurmos lauantaina 8.10. klo 18:30 Kupittaan palloiluhallilla tai Ruutu+ -palvelussa.