Etta kauden avausvoittoon Joensuussa

Karelian Hurmoksen kolmen ottelun viikko päättyi lauantaina kotisalissa Ettaa vastaan. Hurmos oli onnistunut palautumaan olosuhteisiin nähden hyvin, eikä vierasjoukkuekaan tullut laiskalla jalalla otteluun.

Hurmos sai ensimmäiseen erän vahvan alun ja johti 8-4. Vähitellen erän edetessä Etta lähestyi piste pisteeltä ja puolenvälin jälkeen se nousi vahvan torjuntapelin ansiosta ohi. Vieraiden hyökkäys toimi myös Hurmosta varmemmin, ja Etta korjasi avauserästä 25-22-voiton.

Hurmos sisuuntui erätappiosta ja lähti viemään toista erää vahvan vastaanoton antaessa hyökkääjille mahdollisuuksia pisteiden tekemiseen. Torjuntapisteitäkin kotijoukkue nappasi kaksi, jotka piristivät selvästi kotijoukkueen peliä. Loppulukemat 25-20 Hurmoksen eduksi eivät jättäneet jossiteltavaa.

Kolmannesta erästä muodostui mieletön trilleri. Alusta loppuun tasaisena edennyt erä näytti jo kääntyvän Ettalle sen johtaessa 24-22. Hurmos kampesi väkisin tasoihin ja sitten mentiinkin toden teolla jatkopalloille. Vuorotellen joukkueet pääsivät kokeilemaan erän katkaisua, mutta tuloksetta. Lopulta erä päättyi Hurmoksen käsittelyvirheeseen ja Ettan voittoon lukemin 39-37.

Neljäs erä alkoi tasatahtia, ja Hurmos oli mainiosti pelissä mukana eikä näyttänyt kärsineen edellisen erän tapahtumista. Puolimatkan krouviin saavuttaessa Etta löi hirmuisen puolustuspelivaihteen silmään, eikä Hurmoksen hyökkäyksestä löytynyt riittäviä tehoja. Erän loppu oli lähinnä kosmetiikkaa, ja Etta varmisti kauden ensimmäiset sarjapisteensä voittamalla neljännen erän 25-17 ja koko ottelun 3-1.

”Etta oli parempi, ei siihen tekosyitä ole. Oltiin joka osa-alueella huonompia, eikä pystytty haastamaan tarpeeksi. Rohkeutta olisi saanut olla hyökkäyksessä lisää. Mahtavaa oli pelata kotiyleisön edessä, hieno tunnelma” analysoi Hurmoksen yleispelaaja ja MVP-pelaajana palkittu Matias Korhonen

”Olen ylpeä jätkistä, ei ole ollut helppo alkukausi. Uskoimme koko ajan, että noustaan ja aletaan voittaa pelejä. Luulin, että kolmannessa erässä pelattiin koripalloa, niin paljon siinä tuli pisteitä” tiivisti Etta-hakkuri, niin ikään MVP:nä palkittu Jakub Petras.

”Saatiin hyvin Hurmoksen vahvuudet pois. Libero pelasi tänään ykköspaikalla, ja saatiin peipit ylös. Parannettiin lentopallon perusasioita. Kunnioittavaa tunnetta oli molemmin puolin. Hurmoksen puolesta harmittaa pitkän erän ratkaisu, se oli mielestäni tuomarivirhe” kommentoi Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa.

Alatalo
”Etta riisui meidät omista aseistamme. En ole tyytyväinen joukkueen yleiseen ilmeeseen. Levätään nyt ja aletaan valmistautua kohti perjantain peliä. Rohkeutta tarvitaan lisää, mutta toki kaveri myös puolusti hyvin ja ansaitsi voiton” analysoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

Hurmoksen kausi jatkuu perjantaina Rovaniemellä, jossa Team Lakkapää isännöi tuplapanoksellista ottelua. Sarjapisteiden lisäksi jaossa on Suomen Cupin puolivälieräpaikka. Kotiluolassa Hurmos esiintyy seuraavan kerran 19.11. klo 18:30 TuTo Volleyn saapuessa vieraaksi Joensuun Urheilutalolle.

Karelian Hurmos – Lentopalloseura Etta

1-3 (22-25, 25-20, 37-39, 17-25)
Koti: Heiskanen 28/+17, Häyrinen 18/+4, Korhonen 9/0
Vieras: Petras 24/+13, Michelau 22/+6, Pennanen 11/+5
Ässät 9-2, syöttövirheet 18-15, torjunnat 6-14, hyökkäys% 39-42, vastaanotto% 56-45