Ducks vei voiton vuoden avauksessa

Karelian Hurmos ja Vantaa Ducks käynnistivät vuoden 2022 Joensuussa. Kevään asetelmia ajatellen ottelu, kuten kaikki muutkin ottelut, oli molemmille äärimmäisen tärkeä ja isoja sarjapisteitä oli jaossa. Koronarajoitukset toivat oman mausteensa ottelutapahtumaan, sillä katsomoon sai päästää vain 50 henkilöä. Itse peliin joukkueet eivät antaneet sen vaikuttaa.

Ensimmäistä erää vei alusta loppuun Ducks. Hurmoksen peliä leimasi tehottomuus, ja hyökkäykset päätyivät neljästi vieraiden torjunnasta omaan kenttään. Syöttökään ei toiminut toivotulla tavalla, toki Ducksin vastaanottajat olivat hyvällä pelipäällä. Pahimmillaan jo kuuden pisteen takamatkalla ollut Hurmos kiri vielä erän loppuun kahden pisteen päähän, mutta lähemmäs se ei päässyt. Kotijoukkueen harvoja valopilkkuja oli keskitorjuja Petteri Härkönen tehoilla 4/+4. Härkösen virkaveli Keenan Sanders laittoi kuitenkin hieman paremmaksi, ja tehoili 7/+7.

Toiseen erään kokoonpanoa kierrättänyt Hurmos sai pirteämmän startin, ja nousi aluksi johtoon. Markuss Cielavs esiintyi vakuuttavasti, mutta se ei yksin riittänyt vähillä virheillä pelannutta Ducksia vastaan. Vaikka Hurmos pystyi parantamaan sekä vastaanotto- että hyökkäyspeliä, ei se pystynyt erävoitosta taistelemaan kuin ajoittain. Peräti 10 omaa virhettä erään on yksinkertaisesti liikaa. Ducks ratkaisi erän lopulta vähemmillä virheillä ja Lauri Lehtosen sekä Ville Katteluksen tarkoilla hyökkäyksillä.

Kolmas erä alkoi Hurmoksen kannalta lupaavasti ja kotijoukkue johti muutamalla pisteellä. Puolivälissä Ducks oli kuronut eron kiinni, ja Hurmoksen onnistumiset jäivät yksittäisiksi. Hyökkäystehot romahtivat 26 prosenttiin Ducksin vastaavan lukeman ollessa 48. Vieraiden torjunta toimi loistavasti pelihuumorinsa löytäneen Alek Rastamon johdolla. Hurmoksen harvoihin onnistujiin kuuluivat Ville Louhela tehoin 7/+3 ja muutaman napakan keskihyökkäyksen esittänyt Eetu Lähteenmäki.

”En osaa sanoa, mistä syy löytyy tähän lentoon. Perusvarmaa peliä, ei yliyrittämistä ja pelattiin niin kuin osataan. Aika hyvä valmistautuminen, vaikka joulun jäljiltä oli vähän kinkkuiset jalat. Taisin varsinaisesti pelata yhden erän, se oli tuo viimeinen ja se sujui. Ei voi valittaa, 3-0” kommentoi Ducksin MVP Rastamo lehdistötilaisuudessa.

”Vähän takkuista alusta asti. Välillä meinattiin saada tatsia peliin, mutta sitten alkoi tökkiä. Pitäisi pitää flow yllä, eikä antaa sen katketa yhteen virheeseen. Hyvä valmistautuminen, mutta tällä kertaa homma ei toiminut. Tästä lähdetään parantamaan, niin kuin aina. Keskitytään siihen, että saadaan homma pysymään kasassa” tuumi puolestaan Hurmoksen MVP:nä palkittu ja PRO-libero-tittelin pokannut Tatu Hakkarainen.

Juho (Rajala) oli etänä mukana aluksi, mutta hatunnosto pojille. He näyttivät, että osaavat itsekin pelata ja tekivät tosi kovan työn. Hyvä valmistautuminen ja nautitaan tästä. Vastaanotto auttoi hyökkäystä paljon ja saatiin pelattua suunnitelman mukaan. Keskihyökkäys antoi tänään laitoihin tilaa, ja keskarit ja Ville Kattelus kannattelivat kaksi erää. Alek heräsi sitten kolmanteen” analysoi Ducksin virkaatekevä päävalmentaja Mika Rajala.

”Kaikki kunnia Ducksille, eipä hirveästi ole seliteltävää. Harmittaa, kun takana oli hyvä treeniviikko. Vastaanotto antoi mahdollisuuden, mutta hyökkäyspeli oli olematonta. Välillä tietynlainen arkuus näkyy tietyissä tilanteissa ja ei ihan luoteta kaveriin. Vaihtomiehet paransivat hyvin tekemistä, mutta Ducks oli silti selkeästi parempi. Lähdetään valmistautumaan siihen, että lauantaina pelataan. Lähdetään kehittämään asioita” mietiskeli Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

Karelian Hurmos – Vantaa Ducks

0-3 (23-25, 21-25, 20-25)
Koti: Louhela 11/+5, Heiskanen 10/+1, Cielavs 7/+3
Vieras: Rastamo 16/+5, Kattelus V. 12/+10, Sanders 9/+8
Ässät 6-1, syöttövirheet 12-7, torjunnat 3-10, hyökkäys% 36-51, vastaanotto% 63-55