Akaa-Volley vei tiukan kamppailun Joensuussa – puolivälieräparit vielä täysin auki

Karelian Hurmos ja Akaa-Volley tarjosivat lähes 500 katsojalle jännittävän lentopallo-ottelun Joensuun urheilutalolla. Kaksi aiempaa keskinäistä kamppailua olivat venähtäneet viisieräisiksi, eikä täysimittainen ottelu ollut tälläkään kertaa kaukana.

Avauserään Hurmos marssitti kentälle vähemmän peliaikaa saaneita pelaajia. Paikkansa seitsikossa ottivat Lasse JylhäPetteri Härkönen ja liigauransa ensimmäistä kertaa Niko-Matias Puhakka. Akaa-Volleyn puolella Nico Nurmesniemi aloitti toisena yleispelaajana.

Hurmos aloitti terävästi ja johti ensimmäistä erää pitkään. Eetu Häyrinen ja Janne Marttila tekivät pisteitä hyökkäyksillä kuten myös Härkönen. Häyrisen pamautettua tilanteeksi 18-12 kaikki näytti olevan Hurmoksen hallinnassa, mutta niin vain Akaa-Volley onnistui vahvan torjuntapelin ansiosta kääntämään erän kulkua. Lämminhenkisessä erässä Hurmoksen peli hieman sakkasi ja vieraiden tehomiehet Ali Fazli ja Greg Petty ratkaisivat erävoiton lopulta Akaa-Volleylle. Nurmesniemi näytteli myös suurta roolia vieraiden nousussa loistamalla vastaanotossa.

Toinen erä alkoi Akaa-Volleyn komennossa Hurmoksen sortuessa virheisiin. Fazli ja Petty tekivät valtaosan pisteistä erän alussa ja puolivälissä vastuu oli siirtynyt Nurmesniemen harteille. Hurmos vaihtoi kentälle yleispelaajaksi Mikko Räsäsen, joka toi kaivattua tulivoimaa kotijoukkueen hyökkäämiseen ja pahimmillaan jo seitsemään pisteeseen venynyt ero alkoi kaventua vähitellen. Akaa-Volleyn erinomainen vastaanotto- ja hyökkäystyöskentely oli Hurmokselle kuitenkin liikaa ja erä päättyi Sauli Sinkkosen hyökkäyspisteeseen.

Kolmanteen erään Hurmos tuli kovaa ja johti osin Akaa-Volleyn avustuksella 4-0. Marttilan ja 300 liigaottelunsa pelanneen Jylhän torjunnat veivät kotijoukkueen 10-5-johtoon, eikä Akaa-Volley saanut kurottua eroa riittävästi kiinni. Räsänen ja Häyrinenolivat vahvassa vireessä ja erän lopputulokseen osansa oli myös vieraiden 10 suoralla virheellä. Hurmos puolestaan ei lahjoittanut Akaa-Volleylle neljää pistettä enempää omilla virheillä ja läpi ottelun loistavasti mukana elänyt kotiyleisö sai nauttia erävoitosta.

Hurmos sai neljänteenkin erään hyvän lähdön ja vahva hyökkäyspeli vei kotijoukkueen 9-4-johtoon. Pisteitä tehtiin koko joukkueen voimin ja Marttilan pisteen jälkeen Hurmos johti 13-8. Sitten iskivät jälleen Petty ja Fazli, jotka nostivat Akaa-Volleyn mukaan taisteluun erän voitosta. Hurmos tuskaili hyökkäystehojen kanssa, mistä kunniaa jaetaan myös vieraiden torjunta-puolustuspelille. Vaihdosta kentälle tullut Jere Tikkala hyökkäsi Akaa-Volleyn 19-17-johtoon, johon vastasivat Häyrinen ja Räsänen. Erän lopusta muodostui huima jännitysnäytelmä, joka päättyi lopulta Fazlin torjuntaan ja vieraiden voittoon.

”Ehkä meidän puolella oli hieman vaikeaa, vähän panokseton peli. Aina haluaa pelata hyvin, mutta ei löytynyt parasta draivia. Voitto tuli ja ollaan tyytyväisiä siihen. Vastaanotto toimi koko ajan hyvin niin oli helppo itse pelata” tuumi Akaa-Volleyn parhaana palkittu Anton Välimaa.

”Ainakin jäi tulevaisuuteen petrattavaa, toivottavasti ei enää kovin montaa kotimatsia hävitä. Eihän siinä, turpaan tuli. En ottaisi tästä mitään Raisioon mukaan, pitää onnistua paremmin syötössä ja saada puolustuksen jälkeisestä hyökkäyksestä tehoja irti. Lauantaina uusi päivä ja siellä on panosta. Vähän pettynyt siihen, ettei saatu penkkimiehiä pelaamaan niin hyvin” kommentoi Hurmoksen parhaan pelaajan palkinnot pokannut Räsänen.

”Mukava reissata poikien kanssa ympäri Suomea. Vähän nihkeä alku, jostain tarvitsee syttyä ja tänään se oli erimielisyys tuomarin kanssa ensimmäisessä erässä. Meillä syöttö oli tänään aika luokaton. Hyökkäyspeli muuten ihan ok, mutta sielläkin virheitä on iso määrä. Hyvillä prosenteilla toki tapettiin palloa” analysoi Akaa-Volleyn päävalmentaja Olli Kunnari.

”Voitosta pelataan aina ja kaikki kunnia Akaa-Volleylle. Tuon enempää ei ansaittu tänään. Minusta molemmat joukkueet suttasivat syöttöruudussa mahdollisuuksia ottaa peliä haltuun. Jos syöttö tökkii, niin muilla osa-alueilla pitää tehdä paremmin asioita. Perusjutuissa pientä huolellisuutta enemmän, niin olisi voinut kääntyä meille. Halutaan päättää runkosarja voitokkaasti” kiteytti Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

Runkosarjan päätöskierros pelataan lauantaina. Hurmos matkustaa Raisioon ja panoksena on runkosarjan kolmas sija. Hurmos tarvitsee 3-0- tai 3-1-voiton ohittaakseen Loimun. Muut tulokset tietävät runkosarjan neljättä sijaa ja vastustajaksi puolivälierissä Savo Volleytä. Kolmospaikalla vastaan tulee joko Hurrikaani-Loimaa tai Tiikerit. Akaa-Volley on varmasti runkosarjan kakkonen ja kohtaa puolivälierissä joko Hurrikaanin tai Tiikerit.