Akaa-Volley ja Hurmos kohtaavat kärkipään ottelussa

Kevätkauden komealla 3-0-voitolla avannut Karelian Hurmos matkustaa lauantaiseen vierasotteluun Akaa-Volleytä vastaan hakemaan tärkeitä sarjapisteitä ja kohentamaan asetelmiaan liigan kärkinelikossa. Uudenkarhealla Akaa Areenalla odottaa kuitenkin sarjakakkosena majaileva kotijoukkue, joka on pelannut niin ikään hienon kauden.

Hurmoksen ja Akaa-Volleyn edellinen kohtaaminen Joensuussa päättyi vieraiden niukkaan 3-2-voittoon. Vieraskentällä Hurmos on pelannut kahdeksan ottelua, joista on kertynyt viisi voittoa. Sama määrä kotiotteluita löytyy Akaa-Volleyn vyöltä, niistä voittoja on peräti seitsemän. Historian saatossa joukkueet ovat pelanneet 10 ottelua, joista voitot ovat akaalaisille 7-3.

Hurmoksen koko joukkue esiintyi edukseen edellisessä ottelussa ja välipäivien kova harjoitusjakso osoitti toimivuutensa. Joukkueen kantavia voimia olivat tuttuun tapaan Eetu Häyrinen ja Mikko Räsänen, mutta hienon pelin pelasivat myös Janne MarttilaNuutti NiinivaaraAtte RissanenNiko Haapakoski ja Tatu Hakkarainen. Hyviä tehoja on lupa odottaa keneltä tahansa, samoin kentälle on tarjolla laadukkaita vaihtoehtoja koko 12 pelaajan kokoonpanon verran.

Akaa-Volley aloitti niin ikään vuoden voitolla. Hakkuri Ali Fazli ja yleispelaaja Greg Petty järjestivät Loimua vastaan melkoisen ilotulituksen ja keskitorjuja Sauli Sinkkonen ylsi myös hyville tehoille. Kolmikon lisäksi Hurmoksen torjunnalla on tekemistä yleispelaaja Mohammadreza Beikin kanssa, joka kykenee myös tehokkaisiin hyökkäyksiin. Akaa-Volleyn vastaanotto kuuluu sarjan parhaimmistoon libero Elijah Risson johdolla, ja Hurmoksen ollessa vastaavasti yksi parhaita syöttöjoukkueita nähdäänkin ensimmäisten kosketusten osalta mielenkiintoinen taistelu.

”Akaa-Volley on ollut tasaisen vahva kauden alusta lähtien, mitään eivät kyllä tule antamaan ilmaiseksi. Joukkueena saadaan tehdä kovasti töitä jos pisteitä halutaan. Meillä joukkueessa hyvä energia ja pelinälkä huokuu jokaisesta, ollaan valmiita Lauantain haasteeseen!” sanaili Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo ennen ottelua.

Akaa-Volley – Karelian Hurmos lauantaina 7.1. klo 17:00 Akaa Areenalla. Ottelu on myös Mestaruusliigan Viikon ottelu, jonka Ruudun katsojille tulkitsee Toni Flink klo 16:45 alkaen.