Savo Volley tasoitti puolivälieräsarjan Kuopiossa

Karelian Hurmoksen ja Savo Volleyn välinen puolivälieräsarja jatkui keskiviikkona Kuopio-hallissa. Avausottelun voittanut Hurmos metsästi makeaa ryöstöä, savolaisilla mielessä oli sarjan tasoitus, jossa se lopulta myös kotiyleisön riemuksi onnistui.Ensimmäinen erä eteni pitkään tasaisena ja molemmat joukkueet mättivät palloa kenttään varsin monipuolisesti. Hurmos nousi ensimmäistä kertaa kahden pisteen johtoon Eetu Häyrisen torjuessa tilanteeksi 10-8, mutta Savo Volley tasoitti lukemat välittömästi. Savo nousi niskan päälle erän puolivälin jälkeen Andrus Raadikin ja Veikka Lindqvistinhyökkäyksillä, eikä Hurmos aivan kyennyt vastaamaan kotijoukkueen tekemiseen. Michael Michelau pääsi niittaamaan erän loppulukemiksi 25-21 savolaisten eduksi.

Toinen erä sai Hurmoksen kannalta unelma-alun Nuutti Niinivaaran syöttövuorolla. Häyrinen loisti hyökkäyspelissä ja Niko Haapakoski torjui vieraat 6-0-johtoon. Savo Volleyn onnistumiset olivat yksittäisiä hyviä suorituksia, eikä kotijoukkue saanut aikaiseksi pitkiä pisteputkia. Hurmos iski tarvittavat pisteet Häyrisen ja Mikko Räsäsen johdolla, eikä Savoa pelastanut edes erinomainen vastaanottotyöskentely. Niinivaaran hyökkäys päätti erän Hurmokselle lukemin 25-20.

Pitkältä tauolta palasi ärsytetty Savo Volley. Kotijoukkue karkasi heti 5-1-johtoon ja vei peliä miten tahtoi. Hurmos teki pisteen siellä ja toisen täällä, mutta kolmea pistettä lähemmäs se ei päässyt missään vaiheessa. Savo hyökkäsi jäätävillä tehoilla erityisesti jatkopalloista ja oli alusta loppuun parempi joukkue. Johtotähtenä tuikki Raadik tehoilla 7/+7 ja Miki Jauhiainen säesti saldolla 4/+4. Hurmos haki vauhtia vielä vaihtopenkiltäkin erän lopussa, mutta Savo vei erän nimiinsä lukemin 25-13.

Savo Volley aloitti neljännenkin erän vahvasti ja tiivis torjuntapeli siivitti kotijoukkueen 6-2-johtoon. Hurmos ei löytänyt reittejä torjunnan ohittamiseen, sillä Savo nappasi erässä peräti kahdeksan torjuntapistettä. Hurmoksen erän kohokohta osui puolivälin tienoille, kun se nousi 10-15-tappioasemasta kahden pisteen päähän. Savo pääsi kuitenkin karkuun Raadikin hyökkäyksillä ja Jakub Kovacin torjunnoilla ja 21-15-johtoasema alkoi olla liian suuri. Savolaisten virheet ja Matias Korhosen hyökkäys loivat vielä uskoa Hurmoksen leiriin, mutta Savo suoritti erän lopun jälleen vakuuttavasti ja tasoitti ottelusarjan.

”Pelattiin kaksi ekaa erää ihan lentopalloa. Sen jälkeen syöttö-vastaanotto kääntyi enemmän Savolle ja hyökkääminenkin loppui meiltä siinä. Oltiin paljon perässä. Ei nyt pidä huolestua, mutta paljon pitää parantaa keskiviikkona. Silloin on näytön paikka kotisalissa” tiivisti Hurmoksen parhaan pelaajan palkinnon pokannut Häyrinen lehdistötilaisuudessa.

”Hyvä tulos joukkueelta, eli ihan hyvin kai meni. Itse en pärjännyt hirveästi tänään missään, mutta Raadik pelasi tosi hyvän pelin ja muutenkin kaikki oli paremmin mukana pelissä” sanaili lyhyesti Savo Volleyn hakkuri Lindqvist.

”Kahteen erään meillä oli hyviäkin palloja ja toiseen saimme unelma-alun, mutta pitkän erätauon jälkeen hyökkääminen alkoi tökkiä ja kaveri vei ansaitusti kaksi erää” kiteytti Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Tärkeä voitto meille. Oltiin vähän jarrun päällä alussa ja annettiin Hurmokselle mahdollisuus tapella otteluvoitosta. Erätauolla hyvät keskustelut joukkueen kanssa, todettiin että jos me odotetaan että miten tämä päättyy niin keskiviikkona alkaa kesäloma. Hyvin joukkue reagoi. Syöttöpeli parani ja loppua kohden torjuntakin napsui kohdalleen. Raadikilla oli aika härkäpäivä” analysoi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.Puolivälieräsarjan kolmas ottelu pelataan keskiviikkona 22.3. klo 18:30 Joensuun urheilutalolla. Neljäs kohtaaminen on ohjelmassa joko perjantaina tai lauantaina Kuopiossa, tarkempi aika selviää tiistaina pelattavan Puijo Wolleyn ja LP Vampulan välisen ottelun jälkeen.