Hurmos kuittasi kalavelkoja – Tiikerit nurin kolmessa erässä

Karelian Hurmos lähti nälkäisenä Kokkolaan haastamaan Tiikereitä kahden edellisen tämän kauden aikana pelatun ottelun päätyttyä Tiikereiden voittoon. Hurmoksen logoa koristavaa karhua myöten koko joukkue oli ottelussa rautaisessa iskussa ja varmisti runkosarjassa vähintään kuudennen sijan.

Avauserässä nähtiin pitkiä palloja ennen kaikkea molempien joukkueiden puolustettua laadukkaasti. Hurmos siirtyi erän puolivälissä Mikko Räsäsen ässäsyötöllä 13-12-johtoon, mihin Tiikerit vastasi kolmen pisteen putkella esitellen kotiyleisölle laadukasta torjuntapeliä. Janne Marttilan hyökkäykset toivat Hurmoksen tasoihin ja Räsäsen hurja vire vei vieraat kuskin paikalle. Atte Rissanen torjui taululle lukemat 23-19 ja hetkeä myöhemmin Räsänen ratkaisi erän Hurmokselle. Miehen teholukema 10/+9 oli hurjaa luettavaa ja Hurmoksen vastaanotto ja torjuntapelaaminen toimivat loistavasti, mikä pohjusti erävoiton.

Toisen erän alku oli Hurmoksen juhlaa jo ensimmäisestä pallosta lähtien, kun Eetu Häyrinen sijoitti sormilyönnillä pallon kenttään. Rissasen ja Räsäsen hyökkäykset höystettynä Tiikereiden virheillä kasvattivat johdon viiteen pisteeseen, eikä Tiikerit kyennyt nousemaan muutamaa pistettä lähemmäs. Seuraavissa rotaatioissa Nuutti Niinivaara oli Hurmoksen ykköshyökkääjä, eikä Tiikerit saanut otetta vieraiden lyönteihin. Erän ratkaisuksi muodostui Rissasen hyökkäyksestä, Niko Haapakosken ässäsyötöstä ja Räsäsen torjunnasta muodostunut kolmen pisteen putki, joka vei Hurmoksen 22-15-johtoon. Loppu oli tasaista vääntöä ja Hurmos juhli erävoittoa lukemin 25-20. Vieraiden tehot jakautuivat selkeästi laajemmalle kuin avauserässä ja hyökkäyspeli parani niin ikään.

Kolmas erä alkoi tasaisissa merkeissä, kuten olettaa saattoi. Häyrinen, Räsänen ja Marttila siirsivät vahvalla hyökkäys- ja syöttötyöskentelyllä Hurmoksen 9-6-johtoon ja vierasjoukkue näytti jo karkaavan tavoittamattomiin johtaessaan 14-9. Tiikerit vaihtoi kentälle hakkuriksi Daniel Thiessenin, joka toi kotijoukkueelle lisää virtaa ja oli suuressa roolissa Tiikereiden noustessa tasoihin 19-19. Jere Mäkisen hyökättyä tilanteeksi 22-20 alkoi olla selvää, että ottelu ole missään tapauksessa vielä ratkennut. Räsäsen syöttövuorolla Hurmos nousi kuitenkin ohi, mutta seuraavassa hetkessä Mäkisen hyökkäys antoi Tiikereille eräpallon. Hurmos kesti Marttilan hyökkäyksen ansiosta. Ottelu ratkesi, kun hakkuriksi vaihdettu Matias Korhonen otti ensin komean torjunnan ja Niinivaara pääsi naulaamaan varmistuksesta nousseen vastapallon kenttään.

”Jaksettiin pyörittää peliä jatkopalloissa, vaikka kaveri puolusti hyvin. Taistelu palkittiin. Peli kerrallaan edetään ja voittoa haetaan jokaisesta pelistä. Vielä meidän pelissämme on tekemistä” tiivisti Hurmoksen parhaana pelaajana palkittu Tatu Hakkarainen lehdistölle ottelun jälkeen.

”Vieras oli parempi. Kovaa hyökättiin, mutta vastustaja kaivoi palloja ylös. Meille upposi peippipalloja. Niiden haussa ei oltu omalla tasollamme. Mökötetään tämä ilta. Huomenna lähdetään positiivisin ajatuksin tuleviin peleihin” kiteytti puolestaan Tiikereiden parhaaksi pelaajaksi arvostettu Matias Saviaro.

”Alku näytti vaikealta. Tiikerit poimi vaikeita palloja. Sitten parannettiin ja onnistuttiin puhkomaan heidän torjuntaansa ja puolustusta. Oltiin kärsivällisiä. Muutama pallo pomppi meille, mutta tuuriakin tarvitaan. Pelattiin hyviä pätkiä, mutta huonompiakin oli” sanaili Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

Suhteellisen tasainen peli. Avauserässä nähtiin hyvää lentopalloa. Hurmos oli Räsäsen verran parempi. Hänelle ei saatu lakia. Molemmat puolustivat hyvin. Kokonaisuutena nähtiin hyvää lentopalloa” tuumi Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilä.

Keskiviikon kierroksen jälkeen Hurmoksen asema sarjataulukossa näyttää entistä paremmalta. Ottelun enemmän pelannut Loimu on kolmantena neljä pistettä edellä ja jäljellä on vielä keskinäinen ottelu runkosarjan päätöskierroksella. Viidentenä oleva Savo Volley on viisi pistettä perässä ja otteluita on jäljellä enää kaksi. Hurmoksen tapaan kolme ottelua on jäljellä myös Hurrikaani-Loimaalla, johon eroa on viisi pistettä. Tiikerit jää varmuudella Hurmoksen taakse.

Hurmos matkustaa seuraavaksi Turkuun ja kohtaa lauantaina TUTO Volleyn Kupittaalla. Runkosarjan viimeisessä kotiottelussa 8.3. vastassa on Akaa-Volley ja päätöskierroksella bussin nokka osoittaa Raisioon.