TUTO Volley aiheutti Hurmokselle kauden yhdeksännen tappion viidennessä erässä

Karelian Hurmos pelasi runkosarjan viimeisen kotiottelunsa sunnuntaina TUTO Volleytä vastaan. Panosta riitti tässäkin ottelussa, sillä Hurmos taistelee runkosarjan kuudennesta sijasta ja TUTO puolestaan suorasta sarjapaikasta.

Ensimmäisen erän alussa TUTO tarjoili Hurmokselle melkoista sokkihoitoa ja vei ensimmäisiä palloja aivan miten tahtoi. Suurimmillaan seitsemän pisteen johdossa käväissyt vierasjoukkue oli liikkeellä hurjalla taisteluilmeellä ja varsinkin keskitorjuja Valtteri Aaltonen oli kovassa vireessä. Hurmos sai kuitenkin vähitellen juonesta kiinni, ja pystyi hyökkäyksillä ja torjunnoilla kirimään eron kiinni ehtien eräpallotilanteeseen 24-20. TUTO puristi erän vielä jatkopalloille, mutta Hurmos onnistui lopulta katkaisemaan erän lukemiin 26-24. Pistepörssissä Jere Heiskanen nousi kuudella merkinnällä Hurmoksen ykköseksi, Markuss Cielavs ja Eetu Häyrinen säestivät neljällä pisteellä. Aaltonen kirjautti tehot 6/+5 ja hakkurina pelannut Tino Vuori 6/+3.

Toinen erä oli alusta saakka tasaista vääntöä. TUTO pystyi kuitenkin tylsyttämään Hurmoksen hyökkäyspeliä vakuuttavalla kenttäpuolustuksella, ja Eemeli Kouki pelasi loistavan erän tehoilla 9/+9. Hurmoksen puolelta Cielavs oli niin ikään hyvässä iskussa tehden tehot 6/+4, keskipelikin alkoi toimia Atte Rissasen johdolla. Vastaanotto oli molemmin puolin loistavalla tasolla, mutta TUTO onnistui hyödyntämään sen hieman Hurmosta paremmin ja voitti erän lopulta 25-23.

Kolmannen erän alussa Hurmos oli aavistuksen niskan päällä ja johti niukasti, kunnes TUTO löysi avaimet kotijoukkueen totaaliseen hyydyttämiseen. Erän puoliväliin tultaessa Hurmoksen peli oli todella vaikeaa, eikä hyökkäystehoja tahtonut löytyä. Cielavs jatkoi vahvaa peliä tehoin 5/+5, mutta mies jäi tehojensa kanssa melkoisen yksin. TUTO:n riveistä kärkimieheksi nousi jälleen Kouki, tällä kertaa mies teki tehot 7/+6. Vuori antoi tukea virheettömällä saldolla 4/+4 ja kaiken kaikkiaan vähillä virheillä pelannut TUTO voitti erän 25-18.

Neljänteen erään Hurmos vaihtoi passariksi Joonas Ryhäsen, mikä rauhoitti huomattavasti joukkueen peliä. Vaikka erän alku olikin hieman haastava Hurmoksen ollessa pienellä takamatkalla, loppua kohden lyönnit alkoivat upota TUTO:n kenttään. Heiskanen syttyi hurjaan liekkiin ja takoi tehot 8/+7 ja Cielavs pelasi edelleen tasaisen vahvasti tehoilla 7/+4. Rissanen kerrytti saldoksi 3/+2. TUTO:n tehomiehet eivät yltäneet aivan edellisten erien lukemille, ja Hurmos käänsi erän itselleen 25-21 venyttäen ottelun jo yhdeksänteen viidenteen erään kuluvalla kaudella.

Viidennen erän alku oli Hurmokselle karmea. TUTO karkasi heti 5-2-johtoon, ja hetken kuluttua tilanne valotaululla oli jo 10-5. Ossi Rumpunen johti neljällä pisteellään vieraiden marssia kohti otteluvoittoa, eikä Hurmos kyennyt vastaamaan kieltämättä mainiosti pelanneen TUTO:n otteisiin. Seitsemän suoraa virhettä vieraiden kahta vastaan oli auttamatta liikaa, ja TUTO pääsi juhlimaan voittoa viidennen erän päättyessä 15-10.

Hurmos hävisi kauden yhdeksännen viisieräisen lopulta 2-3 (26-24, 23-25, 18-25, 25-21, 10-15). MVP-palkinnot pokkasivat kotijoukkueen Heiskanen ja vieraiden Kouki. PRO-liberoksi nimettiin TUTO:n Antti Karttunen.

”Ensin täytyy sanoa, että kun on pitkä matkustus niin olen tosi ylpeä joukkueesta. Tosi hyvin saatiin kroppa ja mieli hereille. Ei oo ollut helppoa meillä. Ehkä semmoinen tosi hyvä iloisuus pelissä ja kaverin tsemppaaminen kantoi vaikeiden hetkien yli pelissä. Maailmantilanne meinaa vetää mieltä matalaksi ja varmasti jokaisella painaa, mutta toivottavasti saadaan ratkaistua kausi pelaamalla” tuumi TUTO Volleyn MVP:nä palkittu Kouki.

”En oikein osaa vastata, mikä teki pelin nihkeäksi. Vähän vaikutti siltä, että vastustaja halusi voittaa enemmän kuin me. Puolusti hyvin tiukoissa paikissa ja tehtiin itse vähän liikaa suoria virheitä. Kroppa ja mieli oli virkeä ainakin omalla kohdalla” mietiskeli Hurmoksen MVP Heiskanen.

”Äänikin on mennyt, eli kaikki annettiin. Lähdettiin siitä, että kaikki on henkisesti läsnä. Oltiin kärsivällisiä, neljäs erä on siitä hyvä osoitus kun noustiin viidennessä. Torjunta-puolustuspuolella näkyi varsinkin, että pelattiin aina loppuun saakka. Oikein hyvä fiilis, vieraspelit on kauden aikana olleet tosi työläitä. Vastaanottohyökkäämistäkin pelattiin tilanne kerrallaan. Joka jätkä vastasi huutoon tänään, kaikki hoiti oman ruutunsa ja auttoi kaveria” sanaili TUTO Volleyn virkaatekevä päävalmentaja Juha Lönnqvist.

”TUTO puolusti armottomasti ja oli paljon tehokkaampi hyökkäyspelaamisessa. Vastaanottopelaaminen mahdollisti paljon, mutta liikaa torjuntaan lyöntejä ja virheitä. TUTO sai syötöllä meidän vastanottoa myös rikki, ja heidän sideout-peliin ei pystytty vastaamaan. Varmasti jokaisella on mielen päällä, kun ei olla näitä viidensiä eriä voitettu. Täytyy pitää rentous ja keskittyminen siihen yhteen palloon. Kaksi peliä vielä jäljellä, mahdollisuus kääntää kurssi ja ’win the right games’ sitten keväällä. Onneksi alettiin pienen herättelyn jälkeen lyömään palloa. Kovuutta ja tasaisuutta lähdetään hakemaan Pirkanmaalta” analysoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

Karelian Hurmos – TUTO Volley

2-3 (26-24, 23-25, 18-25, 25-21, 10-15)
Koti: Cielavs 25/+16, Heiskanen 21/+8, Häyrinen 13/+3,
Vieras: Kouki 26/+22, Rumpunen 17/+7, Vuori 17/+7
Ässät 3-6, syöttövirheet 15-7, torjunnat 9-13, hyökkäys% 40-39, vastaanotto% 62-60