Hurmos kauden ensimmäiseen vierastuplaan Varsinais-Suomeen

Karelian Hurmos matkustaa viikonlopuksi haastamaan TUTO Volleyn ja Raision Loimun. Urakka alkaa lauantaina Nousiaisissa TUTO:n vieraana ja sunnuntaina palloa lyödään kovaa ja korkealta Raisiossa Kerttulan Liikuntahallissa.

Sarjataulukon asetelmat ovat kutkuttavat ennen tulevia otteluita. Hurmos on viidentenä, TUTO yhdeksäntenä ja Loimu vaanii seitsemäntenä vain kolme pistettä Hurmosta jäljessä. Kevään kamppailuissa jokainen sarjapiste ja jopa voitettu erä saattaa nousta ratkaisevaan rooliin, kun ratkotaan runkosarjan sijoituksia.

Hurmos ja TUTO ovat kohdanneet kaudella kerran aiemmin. Joensuussa voittajaksi kruunattiin Hurmos, mutta TUTO on kotonaan voittanut kolme ottelua kaikkiaan neljästä voittamastaan pelistä. Sarjanousija kykenee pelaamaan vakuuttavaa lentopalloa, joten ilmaisia pisteitä ei ole jaossa ainuttakaan. Kotiedun merkitys tosin pienenee hieman, sillä TUTO järjestää ottelun Nousiaisissa sijaitsevalla Nouste-areenalla.

Hurmos lähtee katkaisemaan kolmeen otteluun venähtänyttä tappioputkeaan. TUTO on niin ikään hävinnyt kolme edellistä ottelua, joten nälkää riittää varmasti molemmilla joukkueilla. Tilastoista nousee esiin Hurmoksen vahva syöttö-vastaanottopeli, ja varsinkin libero Tatu Hakkaraisen johtama vastaanotto on ollut läpi kauden hyvällä tasolla. Suoria ässiä se on antanut vastustajille ylivoimaisesti vähiten liigassa. TUTO:n vahvuudet ovat torjuntapelissä, ja varsinkin keskitorjuja Tatu Vuorenmaa on napsinut runsaasti hyökkäyksiä kiinni.

”Kova viikonloppu edessä. Oma pelaaminen on ailahdellut viime aikoina ja lähdetäänkin hakemaan sitä takaisin raiteilleen. Joukkueella on hyvä ilme, vaikka tuloksellisesti on ollut haastava jakso. Pajalla on tehty hyviä asioita, nyt on aika siirtää ne itse peliin näkyviin” ennakoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo tulevaa viikonloppua.

”Varmasti tulee tiukka ottelu, koska Hurmos pelaa aika hyvin tällä kaudella. Yritämme ottaa revanssin kotona” kommentoi TUTO Volleyn päävalmentaja Ruslan Zhbankov.

Taistelupari

Petteri Härkönen – Tatu Vuorenmaa

Keskitorjujista Härkönen on edellisissä otteluissa esiintynyt vakuuttavasti, eikä meno ole hiipunut treenisalillakaan. Vuorenmaa on ollut TUTO:n ykkösmies samalle pelipaikalle, ja onkin tehnyt hyvää jälkeä sekä torjunta- että hyökkäyspelissä.

Torjunnat/erä: 0,56 – 0,69
Hyökkäyspisteet/erä: 0,86 – 1,27

TUTO Volley – Karelian Hurmos lauantaina 8.1.2022 klo 17:00 Nouste Areenalla. Ottelu on Ruutu+ -palvelun viikon ottelu!

Sunnuntaina nähdään kovaa vääntöä runkosarjasijoituksista Hurmoksen haastaessa Loimun. Joukkueet ovat sarjataulukossa erittäin lähellä toisiaan, joten panosta pelissä on vähintään riittävästi. Aikaisempi kohtaaminen syyskaudella Joensuussa päättyi Hurmoksen voittoon, joskin Loimu pelasi tuolloin ilman kirkkainta tähteään Ali Fazlia.

Kysymysmerkkejä on ilmassa ennen sunnuntain taistoa. Ottelu on Hurmoksen vierastuplan jälkimmäinen, ja ne pelit eivät ole koskaan helppoja. Loimun riveistä puuttui vielä edellisessä ottelussa iranilaissentteri Tayeb Einisamarein, jonka pelikunto on arvoitus. Hurmoksen terveystilanne on hyvä, ja valmennusjohto onkin positiivisen ongelman edessä miettiessään, kenet marssittaa kentälle. Hyviä vaihtoehtoja löytyy jokaiselle pelipaikalle. Peliaikaa ovat jakaneet niin hakkurit Eetu Häyrinen ja Ville Louhela kuin yleispelaajat Markuss Cielavs ja Matias Korhonen. Myös keskitorjujaosastolla on tapahtunut kierrätystä.

Tilastoista poimitaan esiin hyökkäyspeli. Loimu on hakkuri Fazlin ja yleispelaaja Kristaps Smitsin johdolla päättänyt hyökkäyksistä 47 prosenttia pisteeksi, Hurmoksen vastaava lukema on 43. Muilla osa-alueilla joukkueet ovat hyvin tasaisia, joten ennakkosuosikkia sunnuntai-illan otteluun on mahdotonta nimetä. Kotiottelutilastoon Loimu on kirjauttanut kolme voittoa ja viisi tappiota, Hurmoksen vierassaldo puolestaan on ennen lauantain ottelua neljä voittoa ja kolme tappiota.

Taistelupari

Tatu Hakkarainen – Kyle Dagostino

Liberoista Hakkarainen pelaa vahvaa kautta. 11 PRO-libero-nimitystä ja kyseisen tilaston neljäs sija kertovat paljon miehen osaamisesta. Hakkarainen on kestänyt vastustajien hurjan syöttöpommituksen mainiosti. Loimun libero-osastolla tapahtui loppusyksystä muutos, kun yhdysvaltalainen Kyle Dagostino saapui Raisioon. Neljä ottelua on ollut toistaiseksi hieman ailahtelevaa, mutta kevät näyttää millaisen vahvistuksen Loimu Dagostinosta saa.

Vastaanotto%: 50 – 49
Vastaanotot/erä: 8,31 – 5,20

Raision Loimu – Karelian Hurmos sunnuntaina 9.1.2022 Kerttulan Liikuntahallissa. Tunnelmat kotikatsomoihin välittää Ruutu+.